Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Senior Redovisningsekonom till Bonnierförlagen

Redovisnings­ekonomStockholm

Vill du arbeta som Senior Redovisningsekonom i ett bolag som sprider berättelser som berör, upplyser, underhåller och utvecklar? Då kan rollen som Senior Redovisningsekonom på Bonnierförlagen vara tjänsten just för dig!  

Vad kan Bonnierförlagen erbjuda dig?
Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus. Vår vision är att sprida berättelser som berör, upplyser, underhåller och utvecklar. Det första bokförlaget i koncernen, Albert Bonniers förlag grundades 1837 och är idag Sveriges största förlag. För oss är det viktigt att vara i ständig utveckling samtidigt som vi är en trygg arbetsplats där du kan utvecklas och trivas.

I rollen som Senior Redovisningsekonom kommer du arbeta brett inom redovisning med tonvikt på bokslut och rapportering. Du stöttar verksamheten i redovisningsfrågor, är med och utvecklar rutiner och processer. Du är även delaktig i interna projekt och trivs i en roll där du samarbetar med och backar upp dina kollegor. Du kommer ha många kontaktytor inom gruppen, andra delar av organisationen och externa kontakter.

Du kommer ingå i ett team som består av 5 personer och rapporterar till Redovisningschefen. Kontoret är beläget i fina anrika lokaler på Sveavägen.

I rollen ingår:

  • Upprätta månads- och årsbokslut samt årsredovisningar
  • Kontoavstämningar och kvalitetssäkring av bokföring
  • Hantering av inkomst- och skattedeklarationer samt moms- och skattefrågor
  • Support till verksamheten i redovisningsfrågor
  • Delaktig i extern revision och kontakt med revisionsbyrå
  • Delaktig i att vidareutveckla och effektivisera arbetet inom redovisningsteamet vad gäller upprättande av rutiner och policys samt optimering av processer
  • Delaktig i interna projekt

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har en akademisk examen eller motsvarande. Du har arbetat ett flertal år med kvalificerad redovisning och är trygg i din kompetens. Du är självgående i att upprätta bokslut, årsredovisning och deklarationer. Du har goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har ett sinne för siffror samt ett eget driv och vilja att påverka och utveckla processer och rutiner. Vidare är du självgående, proaktiv och lösningsorienterad samt har ett prestigelöst sätt. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Bonnierförlagen med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Intervjuer och urval kommer att ske löpande. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Bonnierförlagen AB

Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus. Vår vision är att sprida berättelser som berör, upplyser, underhåller och utvecklar. Vi har en tillgänglig utgivningskatalog på drygt 15 500 utgåvor, varav drygt 10 000 är digitala. 2020 ger Bonnierförlagen ut cirka 500 nya titlar.
Förlagshuset består av Albert Bonniers Förlag (med imprints Gondol och Panache), Bazar Förlag, Bokförlaget Forum (med imprints Bonnier Fakta och Lovereads), Bokförlaget Hedvig, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Bookery, Bonnier Carlsen, Bonnier Pocket, Fenix förlag, Månpocket, Reseförlaget, Romanus & Selling samt Wahlström & Widstrand. I Bonnierförlagen ingår också Bonniers Bokklubbar och agenturen Bonnier Rights. www.bonnierforlagen.se

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv