Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Senior Redovisningsekonom till Benny Andersson Produktion

Sr RedovisningsekonomStockholm

Är du en jordnära Senior Redovisningsekonom med integritet som tycker om att jobba brett inom redovisning? Trivs du även att jobba i team och nära verksamheten? Då kan den här rollen som Senior Redovisningsekonom vara din nästa utmaning!

Vad kan Benny Andersson Produktion erbjuda dig?
Företaget ingår i en bolagsgrupp som grundandes på 80-talet och utifrån det ursprungliga Mono Music AB, har verksamheter vuxit fram i takt med att nya projekt har sett dagens ljus. Från vårt kontor på Skeppsholmen har projekt som bland annat Kristina från Duvemåla, Benny Anderssons Orkester, Chess på Svenska, Mamma Mia, ABBAs skiva Voyage samt showen ABBA Voyage vuxit fram.

Inom bolagsgruppen bygger vi även upp RMV bolagen som producerar och ger ut musik, film och andra konstarter. Vi ger ut musik av artister som Herbert Munkhammar, Frida Hyvönen och Hällas, och har producerat filmer som Cirkeln och And Then We Danced

Vi är 15 personer som dagligen arbetar i de olika verksamheterna. 

I rollen som Senior Redovisningsekonom kommer du att arbeta brett inom redovisning. Du stöttar verksamheten i redovisningsfrågor, är med och driver utveckling av rutiner och processer. Du är delaktig i interna projekt och trivs i en roll där du samarbetar med och backar upp dina kollegor. Du kommer även vara systemansvarig för Visma.net. Du kommer ha många kontaktytor, både inom och utom organisationen. Du kommer ingå i ett team som består av 4 personer och rapporterar till Ekonomichefen.

Då tjänsten är ny har du en fantastisk möjlighet att sätta din prägel på rollen tillsammans med övriga i teamet.

I rollen ingår:

  • Löpande bokföring och avstämningar.
  • Upprätta månads- och årsbokslut.
  • Delaktig i Årsredovisning och deklaration.
  • Stötta verksamheten i ekonomifrågor samt ta fram underlag och uppföljning.
  • Arbeta med förbättring och effektivisering av redovisningen.
  • Kontakt med bank och revisorer m fl.
  • Hålla sig a jour och säkerställa nya redovisningsregler/standarder.
  • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt.
  • Driva och delta i olika projekt.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen eller motsvarande. Du har arbetat ett flertal år med redovisning och är trygg i din kompetens. Du är självgående i att upprätta bokslut. Du har goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Har du erfarenhet av musikbranschen, royaltyhantering eller Visma.net är det starkt meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har ett sinne för siffror samt ett eget driv och vilja att påverka och utveckla processer och rutiner. Vidare är du självgående, proaktiv och lösningsorienterad samt har ett prestigelöst sätt. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Benny Andersson Produktion AB med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Benny Andersson Produktion AB

Benny Andersson Produktion AB ingår i Nyckelbrädankoncernen, en grupp av bolag med verksamhet i företrädesvis musik- och underhållningsbranschen. Bolagens verksamhet består av förvaltning av upphovsrätter och andra rättigheter förknippade med Benny Anderssons värv som kompositör, artist och producent. Vid sidan av denna förvaltning bygger vi en ny bolagsgrupp, RMV bolagen, som verkar för att skapa, stödja och sprida konst och kultur i alla dess former.
 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv