Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Senior redovisningsansvarig till Brenntag Nordic i Malmö

RedovisningsansvarigMalmö

I denna tjänst får du stora möjligheter att utforma och utveckla din roll tillsammans med Financial Manager Pia Holst, som du också rapporterar till. Här finns det alltid nya saker att ta tag i och att lära. Vi söker dig som tycker om en föränderlig miljö och som trivs med att jobba i en bred roll där du dessutom får möjligheten att koordinera ett redovisningsteam om tre personer.

Tjänsten är placerad på det nordiska huvudkontoret i alldeles nybyggda Point Hyllie strax utanför Malmö, och Brenntag erbjuder en hybridlösning för den som har önskan om att jobba på distans ett par dagar i veckan.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Momsavstämning, deklaration samt intrastat för det finska bolaget
  • IFRS16 (bokföring, avstämning, kontroll leasingavtal, hantering leasingfakturor)
  • Lageravstämning
  • Rapportering och utveckling av rapporteringsprocessen
  • Samordningsansvar bokslutsavstämningar
  • Reservationer
  • Delaktig i bokslutsarbetet (månads, kvartals samt års-bokslut)
  • Kontroll av månadsresultat
  • Bollplank till Financial Manager

 

Har vi fångat ditt intresse?

För att trivas i rollen ser vi att du har en bred erfarenhet inom yrket och har goda kunskaper inom redovisning och moms. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet från en liknande roll. Ditt IT-intresse är relativt stort och du tycker om att skapa struktur samt processer och rutiner. Du jobbar självständigt och proaktivt och ser dig själv som en lösningsorienterad och prestigelös doer. Vi ser att du är kommunikativ och tar dig fram i organisationen på ett smidigt sätt. Erfarenhet från SAP är meriterande och du behärskar det svenska och engelska språket i både tal och skrift. Erfarenhet från en större koncern är meriterande, likaså det finska språket.

 

Hur gör jag nu?

Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt! I den här rekryteringen samarbetar Brenntag Nordic med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johanna Andersson på tel. 070-6555730 johanna.andersson@mpya.se eller Anna Gaetani Nordin på tel. 072-9997347 anna.nordin@mpya.se

 

Ansökan sker via www.mpyafinance.se

 

Sök jobbet

Om Brenntag Nordic AB

Brenntag-koncernen är marknadsledande på global nivå inom distribution av kemikalieprodukter. Brenntag erbjuder B2B lösningar för industrikemikalier samt specialkemikalier genom att vara en naturlig förbindelse mellan producenter och slutkunden. Koncernen har en omsättning på ca 14,4 Miljarder EUR och finns på 700 platser i 78 länder. Hela koncernen har ca 17000 anställda och är noterad på Frankfurt Börsen sedan 2010.
 Brenntag Nordic verkar i Finland, Sverige, Norge och Danmark och hanterar mer än 7000 kunder inom olika industrier, och inköps-/försäljningsstrukturerna är komplexa. Man har i Norden mer än 300 anställda och en årlig omsättning om ca 350 MEUR, där Sverige och Danmark står för ca 80% av omsättningen, ungefär hälften var. Finansavdelningarna i Brenntag Nordic är koncentrerade till Danmark och Sverige – där Sverige hanterar Sverige och Finland.
 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv