Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Senior Group Financial Controller till Humana

Group ControllerStockholm

Om rollen

Humana söker en senior Group Financial Controller som ska vara delaktig den interna och externa finansiella rapporteringen. Det är en bred roll som ska säkerställa att koncernen levererar högkvalitativ finansiell rapportering i tid. I rollen kommer du att vara behjälplig med koncernkonsolideringen och analys av finansiell information samt att vara ett stöd för länderna i sin rapportering och uppföljning.  För att lyckas i rollen behöver du ha stor erfarenhet av finansiell rapportering och konsolidering, mycket god kunskap inom IFRS och koncernredovisning. Hos Humana är alla delar i den finansiella rapporteringen viktig, dvs resultat- och balansräkningar samt kassaflöden med tillhörande nyckeltal. Du behöver ha en stor förståelse för ”one source of truth” och vikten av korrekt och harmoniserad data till den interna och externa rapporteringen. Rollen ingår i Group Finance och rapporterar till Group Finance Director.  I din roll kommer du även att arbeta nära koncernens CFO, Group Business Control, Data Analytics-teamet samt affärsområdenas ekonomichefer.

Humana är en börsnoterad koncern som tillämpar IFRS. ERP system är NAV 2016 och koncernredovisningssystem är AARO. Humana tillämpar månadsbokslut varje månad och stänger för rapportering till koncern dag 5. Andra viktiga verktyg är Mercur och Complete Control.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Finansiell analys av koncernens resultat och finansiella ställning
  • Vara delaktig i arbetet med att kvalitetssäkra koncernens månads- och årsbokslut samt kvartalsrapport och årsredovisning
  • Driva och utveckla koncernens redovisningsfrågor, samt implementera eventuella nya IFRS standarder
  • Stödja koncernens länder i redovisnings- och rapporteringsfrågor
  • Ad-hoc analyser avseende redovisning och finansiell analys
  • Hantera i skattemässiga frågor för Sverige och koncernen (den svenska organisationen ingår i skattekommissionsförhållande)
  • Vara delaktig i förvärv och försäljningar samt integreringen av nya bolag
  • Bidra till utveckling och effektivisering av processer och rutiner inom ditt område
  • Ad hoc analyser till CEO och CFO

 

Vem söker vi?

Du har erfarenhet av kvalificerad redovisning, god systemvana och du är analytisk lagd. Du har även erfarenhet från motsvarande roll ifrån större internationella bolag, helst från en noterad miljö. Du har en akademisk examen. Som person är du analytisk, driven, noggrann och strukturerad, initiativtagande och självgående samt kommunikativ.

Du är lösningsorienterad och ger inte upp när du stöter på problem. Du har förmåga att se framtida behov av information och analys utifrån nuläge och hittar tillvägagångssätt till önskat läge. Du motiveras av en föränderlig miljö där du är drivande och central i den finansiella rapporteringen.

 

I denna rekrytering samarbetar Humana med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Italo Paras på italo.paras@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Sök jobbet

Om Humana

Vi är 20 000 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som varje dag strävar efter att ge bättre livskvalitet åt våra 10 000 kunder och klienter. Våra värdeord engagemang, glädje och ansvar är drivkraften för att ge människor ett bra liv.
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med uppgift att ge människor ett bra liv som företag som erbjuder tjänster inom individ-och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS.
Humanas nettoomsättning under 2022 uppgick till 9 199 MSEK. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm.  Mer information finns på www.humana.se.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv