Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Senior Business Controller till OKQ8 Scandinavia

Stockholm

Vill du växa och utvecklas i rollen som Business Controller? Nu finns möjligheten i en spännande och utvecklande senior Business Controller roll hos OKQ8.

Vår bransch är en av de främsta orsakerna till klimatförändringarna och om vi ska finnas kvar i framtiden behöver vår affär förändras i grunden. Vi arbetar aktivt för omställningen till ett fossilfritt samhälle genom att minska vårt eget klimatavtryck, såväl som att hjälpa våra kunder att göra bättre och mer hållbara val utifrån sina förutsättningar. Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling på riktigt? Följ med på vår resa mot en fossilfri framtid!

I rollen som Business Controller / Senior Finance Business Partner får du en nyckelroll i att säkra, leda och utveckla affärsnavigeringen i organisationen. Du ingår i bolagets kommersiella controllergrupp för Skandinavien som består utav 6 personer, och du rapporterar till Controllerchefen för gruppen. Du agerar affärspartner mot en eller flera affärsansvariga inom Retail divisionen i Sverige (kategori/affärsutveckling & inköp) och på ett proaktivt sätt ansvarar för divisionens arbete med verksamhetsstyrning, prognos, budgetering, rapportering och uppföljning. Denna roll innebär i huvudsak ansvar för intäkter och marginaler för Retail divisionen i Sverige.

Du kommer arbeta med business case, skapa analyser och beslutsunderlag, samt ta fram delar av rapportmaterialet till ledning och styrelse. I rollen får du möjlighet att skapa ett stort personligt nätverk både internt inom Finans divisionen och övriga delar av OKQ8-koncernen.

Tjänsten är placerad på OKQ8s huvudkontor på Sveavägen 155 och du rapportera till Chef Business Control.

Ditt ansvar omfattar bland annat följande arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Driva budget- och prognosprocessen samt rapportering
 • Uppföljning och rapportering till ledning och styrelse samt omvärldsanalys.
 • Framtagning av försäljningsdata och ansvarig för presentationer av försäljningsutveckling och nyckeltal för den svenska verksamheten.
 • Resultatuppföljning och analys av Retail verksamheten i Sverige.
 • I samband med bokslut ta fram analyser och kommentarer.
 • Framtagning och uppföljning av Business case och ekonomiska beslutsunderlag.
 • Ansvara för annat förekommande Business Controller uppgifter.  

Livet med OKQ8 Scandinavia

 • Modiga ledare – Vårt mål är en kultur där ledare vågar fatta beslut, delegerar ansvar och har tillit till sina kollegor.
 • Flexibelt arbetsliv – Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov.
 • Familj och fritid – En sund balans mellan arbete och fritid tror vi är avgörande för såväl välmående som ett effektivare arbetsliv. Vi vill möjliggöra ett liv där familj och en aktiv fritid kan kombineras med arbete och karriär.
 • Utveckling och talang – Utveckling på alla nivåer är en del av vår företagsstrategi. I vår värld är det en fördel att våga utmana sig själv att prova något man inte kan. Det är så vi hittar nya talanger internt.

OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.

 Din Profil

Vi söker en analytisk person som drivs av utveckling och att jobba nära verksamheten. Du har erfarenhet av att jobba som Business Controller / Finance Business Partner samt erfarenhet från Retail gärna nära en kategori/sortimentsorganisation.

Som person tror vi att du är resultatorienterad och kommunikativ. För att lyckas i rollen ser vi att du har en utpräglad affärsmässighet, en analytisk höjd och är van att driva förändringar. Vidare är du  flytande i svenska och engelska både i tal och skrift samt mycket goda systemegenskaper. Erfarenhet ifrån branschen är meriterande.  

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar OKQ8 med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller 070-842 13 77 eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller 070-897 11 57.
Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om OKQ8 AB

OKQ8 är ett av Sveriges största drivmedelsföretag och vi drivs av att, tillsammans med våra medlemmar och kunder, vara med och påverka hela samhällets omställning till en hållbar morgondag.
I Sverige har vi 743 stationer över hela landet och vi erbjuder produkter till industrier, sjöfart, verkstäder och jordbruk

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv