Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Senior Business Controller till GlobalConnect

Business ControllerStockholm

Vill du arbeta i en föränderlig miljö och arbeta både strategiskt och verksamhetsnära? Då kan detta vara nästa spännande utmaning för dig. GlobalConnect söker nu en affärsinriktad Senior Business Controller som vill vara med och utveckla och stötta affären.

Kort om GlobalConnect
Vi är GlobalConnect. Vi förenar människor och organisationer över hela vårt samhälle, med hjälp av vår digitala infrastruktur. Vi strävar efter att förenkla det komplicerade och lever efter vårt kundlöfte – att vara enkla att samarbeta med.

Vi är den ledande leverantören av fiberbaserad datakommunikation och datacenter i norra Europa. Vårt uppdrag är enkelt: vi förverkligar visioner genom att möjliggöra det uppkopplade samhället. Vi söker efter en lagspelare med ett starkt driv och “can do” mentalitet, vi söker en ny kollega som trivs i en föränderlig miljö – en person som vill och kan göra skillnad.

Om rollen
I rollen som Senior Business Controller kommer du ansvara för att stötta GlobalConnects Carrier (GCC) verksamhet som finns i både Norge, Sverige, Danmark och Tyskland. Våra anställda från flera olika länder skapar en mångkulturell miljö. Som en nära partner till verksamhetsområdeschefen driver ni tillsammans affären för att leverera mot uppsatta mål. Det innebär bla att stödja verksamheten, att ha god kontroll på affären, kund och marknad samt andra relevanta frågeställningar för att fortsätta att utveckla och växa GCC affären med lönsam och stark tillväxt. GCC är ett av företages viktiga tillväxtområden och du kommer vara ansvarig för att fortsätta bygga upp en finansiell governance och uppföljningsmodell för verksamheten. Du kommer också vara en del av GCCs ledningsgrupp.

Du kommer ingå i det svenska Business Finance teamet, den svenska finansorganisation består av ca 40 medarbetare. I din roll rapporterar du till Head of Finance Sverige och kommer arbeta på GlobalConnects trevliga kontor i centrala Stockholm.

Rollen innebär att du kommer att arbeta som Senior Business Controller med ansvar för GlobalConnects Carrier verksamhet med följande arbetsuppgifter:

  • Analys av resultat samt uppföljning av mål kopplat till affärsplan
  • Självständigt Identifiera, föreslå och driva aktiviteter och åtgärder som ökar företagets effektivitet och lönsamhet
  • Utveckla processer och styrning kopplat till lönsam tillväxt
  • Marknad- och kundanalyser samt deltaga i eventuella M&A
  • Stötta och utmana verksamheten vid upprättande av business case för större affärer och nya affärsmöjligheter
  • Driva budget och prognos processen
  • Vara med och driva och medverka i olika projekt för att utveckla och effektivisera affären liksom processer och rutiner såväl i Sverige som i de andra nordiska länderna
  • Månadsrapportering och analys av verksamhetens resultat

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och med förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning och har arbetat minst fem år som Business Controller gärna från komplex B2B verksamhet. Du är van att driva budget- och prognosprocessen och trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till chefer i organisationen. Dessutom har du mycket god förmåga att presentera i tal och skrift, både på engelska och på svenska.  Du har stort systemintresse och erfarenhet av BI-system. Har du dessutom erfarenhet från IT & Telecom är det starkt meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är framåtlutad, proaktiv och affärsinriktad. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en föränderlig miljö. Du är prestigelös, nyfiken och har lätt för att samarbeta med andra.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar GlobalConnect med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Italo Paras på italo.paras@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Sök jobbet

Om GlobalConnect AB

GlobalConnect i sin nuvarande form bildades våren 2020 genom sammanslagningen av GlobalConnect och IP-Only. Tack vare sammanslagningen kan vi kombinera styrkan i båda företagen och blir en stark nordisk spelare med en carrier businesses som också sträcker sig långt utanför Norden, vi kan erbjuda våra kunder internationell reach.
Vårt 74 500 kilometer långa fibernätverk och 27 000 m2 datacenter utgör grunden för nästa steg i vår digitala resa. Vi erbjuder våra kunder marknadsledande lösningar inom nätverk, IT-säkerhet, IT-outsourcing och kommunikationsnätverk. Allt för att de ska kunna fokusera på sin verksamhets kärnverksamhet och tillväxt.
GlobalConnect ägs av EQT och är den snabbast växande aktören inom datakommunikation och digital infrastruktur i norra Europa. Vi är resultatet av en sammanslagning mellan Broadnet, GlobalConnect och IP-Only och är i dag verksamma i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland och Finland som ett gemensamt företag. Våra 1600 anställda säkerställer att vi är den starkaste utmanaren på samtliga av våra marknader. Vi levererar framtidssäkra lösningar med hög IT säkerhet till några av världens största företag såväl som till privatpersoner. 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv