Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Senior Business Controller till Coromatic i Bromma

Business ControllerStockholm

Söker du en controllerroll i ett nordiskt och innovativt bolag som dessutom verkar i en bransch som är ledande inom sin nisch? Då kan detta vara nästa utmaning för dig! Coromatic söker nu en affärsorienterad, analytisk och driven Senior Business Controller som vill vara med att utveckla verksamheten.

Vad kan Coromatic erbjuda dig?
Coromatic är leverantör av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur. Vi gör det möjligt för företag och organisationer att kunna driva sin verksamhet utan avbrott. Coromatic verkar över hela världen och är den ledande aktören i Norden. Vår framtid är dynamisk och vår organisation är beroende av våra medarbetares engagemang, kunskap, kreativitet och kompetens. Vi har en informell och flexibel arbetsmiljö som ger många möjligheter till professionell och personlig utveckling. Vi är ett expansivt bolag som står inför förändringsresa och därav söker vi nu en Senior Business Controller till huvudkontoret i Bromma.

Om rollen
I denna roll som Senior Business Controller, dedikerat till affärsområdet ICS Projects kommer du vara starkt delaktig i och påverka controllerfunktionens fortsatta utveckling. Du kommer ansvara för uppföljning och analys i samband med bokslut och rapportering. Du kommer även ansvara för att följa upp projekt och projektplaner samt identifiera drivare. Stort fokus kommer ligga på kostnadssidan där du stöttar projektledare och affärsområdeschefer med analyser, ekonomiska beslutsunderlag, rapporter och presentationer.

Du förväntas självständigt driva och utveckla processer och arbetssätt och på så sätt bidra till att Coromatic lyckas nå sina övergripande mål. Du kommer även delta i och driva kontinuerliga förändrings- och förbättringsprojekt samt bidra till utvecklingen av Coromatics fortsatta resa.

Du rapporterar till Manager Business Control.

I rollen ingår:

  • Business Partner till ICS där fokus ligger på projektuppföljning
  • Ha ett proaktivt arbetssätt och genom analyser för att stötta organisationen att fatta rätt beslut
  • Uppföljning och analys av kostnader och nyckeltal
  • Leda/Driva/Ansvara för budget-och prognosprocessen samt rapportering
  • Följa upp och tracka projekt ute i verksamheten
  • Medverka vid framtagning och uppföljning av Business Cases och ekonomiska underlag
  • Aktivt delta i utveckling av systemstöd utifrån verksamhetens behov
  • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
  • Delta i olika planerade projekt samt diverse ad-hoc projekt

Vem söker vi?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och med förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning och har arbetat minst fem år som Business Controller. Vi ser att du har erfarenhet från bolag med projektuppföljning, har du dessutom erfarenhet från bygg- och/eller entreprenadverksamhet är det starkt meriterande.  Du är van att driva budget- och prognosprocessen och trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till chefer och projektledare i organisationen. Därtill har du god förmåga att ta fram rapporter och presentera dessa både muntligt och skriftligt, både på engelska och på svenska.  Du har stort systemintresse och kan hantera BI-system och är avancerad användare av Excel, kan du VBA/ makron ser vi det som meriterande. Bolagets ERP system är Visma Business, vi arbetar även i Mercur och koncernens rapporteringssystem är Cognos.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är proaktiv, affärsinriktad och strukturerad. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en dynamisk föränderlig miljö med korta deadlines. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta på alla nivåer.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Coromatic med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se eller Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Coromatic AB

Coromatic är Nordens ledande leverantör av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur. Vi är specialister inom rådgivning, drift, service, datacenter, reservkraft, UPS/avbrottsfri kraft. Vi finns 24/7 för att säkra tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar. Vi är ett serviceföretag och en självständig systemintegratör med fokus på den bästa lösningen för er som kund. Vi designar, bygger och erbjuder service avseende teknisk infrastruktur som datacenter, sjukhus, flygplatser och andra uppkopplade organisationer. Coromatic optimerar energianvändningen för minsta möjliga miljöpåverkan. Coromatic har 700anställda och har levererat lösningar och tjänster till mer än 5000 företag i Norden. Coromatic är en del av E.ON koncernen. Läs mer på  www.coromatic.se

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv