Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Redovisningsspecialist / Treasury Accountant till Heimstaden i Malmö

Sr RedovisningsekonomMalmö

Vad erbjuder vi dig?

I takt med att vi växer är vi i behov av att rekrytera en Senior redovisningsspecialist/Treasury Accountant, med erfarenhet och stort intresse av redovisning av olika finansiella instrument. Du kommer att arbeta i ett internationellt, expansivt fastighetsbolag fullt av möjligheter, tillsammans med ett kompetent koncernredovisningsteam där WE before ME är nyckelorden för framgång! Vi fortsätter med en hybridlösning. Du är välkommen att sitta på vårt (väldigt fina) svenska huvudkontor i Centrala Malmö där du kan avnjuta din lunch på vår takterrass i solen, eller ta en tur på kontorets gym när du önskar.

 

Vad innebär jobbet?

Rollen är ny och du kommer därför ha stort inflytande i hur rollens utförande ser ut. Vi vet däremot att vi behöver din hjälp till bland annat:

  • Ansvara för att externa och interna låneavtal, inklusive obligationslån, samt hybridkapital blir korrekt bokade i legal entitet
  • Kvartalsvis stämma av ränta på intern- samt externlån tillsammans med Treasury
  • Stämma av aktieägartillskott i Sverige och gränsöverskridande kapitaltillskott till andra länder
  • Avstämningar av bankkonton och likvida överföringar
  • Delaktig i kvartalsbokslut för moderbolagen (HST och HSTB) samt svenska holdingbolag i koncernen
  • Vara bollplank till och ha ett nära samarbete med Skatteavdelningen och Treasuryavdelningen
  • Agera partner med revisorerna för att säkerställa att alla transaktioner som relaterar till Treasury, bokförs korrekt och i enlighet med fastställda standarder

 

Vad söker vi hos vår drömkandidat?

Du har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande samt minst 5 års relevant erfarenhet. Kanske från tidigare arbete som redovisningsekonom/treasury accountant, inom koncernredovisning, revision och/eller annan likvärdig relevant arbetslivserfarenhet. Meriterande är erfarenhet från fastighetsbolag, ett internationellt bolag, bank eller annat finansiellt institut. Vidare har du ett stort systemintresse och god kunskap i Excel. Du är flytande i tal och skrift i minst ett av de skandinaviska språken samt engelska.

Som person har du hög integritet och en vana av att bevara känslig information. Du är lösningsorienterad och har inga problem att aktivt prova olika vägar och utmana bolaget för att hitta de bästa alternativen. Du drivs av att förbättra och effektivisera. Din goda samarbetsförmåga kännetecknas genom att du är kommunikativ och kan bygga tillit mellan avdelningar, revisorer, samt andra interna och externa stakeholders.

 

Hur går vi vidare?

I denna rekrytering samarbetar Heimstaden med Mpya Finance. Du ansöker på mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Amelie Rijpma på telefon 0709-966176 amelie.rijpma@mpya.se  Johanna Andersson på telefon 0706-555730 johanna.andersson@mpya.se.

 

Läs gärna mer om vad våra medarbetare tyckerom hur det är att jobba hos oss https://heimstaden.com/jobba-har/

Sök jobbet

Om Heimstaden

Heimstaden is a leading European residential real estate company with more than 120,000 homes across 10 European countries and a property value of SEK 203 billion. We acquire, develop, and manage properties with an evergreen perspective, and every day our 1,800 people create value for owners and Friendly Homes for customers, guided by our values – Dare, Care, Share.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv