Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Redovisningschef till Koncernen Ludvig & Co

Head of Group AccountingStockholm

Har du erfarenhet av redovisning, konsolidering och av att leda andra? Vill du vara del av en koncern som bidrar till växtkraft för människor, samhälle och företagande? Trivs du i en miljö som präglas av samarbete, utveckling och affärsmässighet? Då kan rollen som Redovisningschef för koncernen Ludvig & Co, flerfaldigt prisad som arbetsgivare, vara rätt för dig!

Vad kan Ludvig & Co erbjuda dig?
Ludvig & Co är Sveriges största konsultbyrå för småföretagare, verksamma inom ekonomitjänster, skatterådgivning, affärsrådgivning, juridik och fastighetsförmedling. Vi är 1400 medarbetare från Ystad i söder till Luleå i norr.  Sedan 2018 har vi Altor som huvudägare och påbörjade i samband med det en spännande utvecklingsresa. Till rätt kandidat kan vi erbjuda att i en händelserik miljö leda koncernens redovisningsfunktion med ambitionen att ligga steget före.

I rollen som koncernens Redovisningschef har du det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen och för att vidareutveckla funktionen. Du arbetar nära affärsverksamheten och ledningen i ett bolag med ett starkt tillväxtsfokus och med en affärsorienterad och öppen kultur. I denna roll har du  ansvar för att kvalitetssäkra  koncernens månads- och årsbokslut men en lika viktig del är att driva förändringsarbetet och digitaliseringen av ekonomifunktionen samt att coacha och vidareutveckla medarbetarna.  

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stadshagen, Stockholm, och rapporterar till CFO.

I rollen ingår                                                                                                                                                                                

  • Leda och utveckla medarbetarna i teamet
  • Kontinuerlig utveckling av processer och rutiner
  • Ansvar för koncernens redovisningsprinciper samt för att sätta rätt struktur avseende redovisning och rapportering för dotterbolagen
  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala och operativa månads- och årsbokslut.
  • Inkomstdeklarationer och årsredovisning
  • Kontakt med revisorer

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har akademisk examen och gärna flerårig erfarenhet från en liknande roll. Du känner dig trygg med att hantera komplexa redovisnings- och skattefrågor samt koncernredovisning och konsolidering. Du känner dig trygg i rollen som ledare, även om du kanske inte tidigare har haft formellt personalansvar, med god förmåga att inspirera och skapa lagkänsla genom ditt coachande ledarskap. Att vidareutveckla processer och maximera systemnyttan för att skapa effektiva ekonomifunktioner är något du också drivs av. Har du erfarenhet från företag under stark tillväxt är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med driv att kontinuerlig söka efter möjlighet till att vidareutveckla processer, rutiner samt systemstöd. För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att skapa och bibehålla goda relationer och har hög analytisk förmåga. Du arbetar noggrant och strukturerat och har förmåga att växla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter.

 

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Ludvig & Co med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontaktar du ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se, Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Ludvig & Co

Med lokal närvaro och personlig service erbjuder vi Sveriges småföretagare och privatpersoner trygghet och enkelhet genom värdeskapande rådgivning och tjänster inom ekonomi, juridik och fastigheter. Vår vision är att möjliggöra trygghet och växtkraft för människor, samhälle och företagande. För mer information vänligen se www.ludvig.se  

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv