Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Redovisningsansvarig till Marinvest

RedovisningsansvarigGöteborg

Är du en erfaren redovisningsekonom som lockas av att arbeta med ett helhetsansvar i en internationell miljö? Just nu söker vi en redovisningsansvarig till Marinvest, ett bolag inom shipping som handhar fartyg seglandes på världens hav. Bolaget grundades 1988 och är sedan dess i ständig utveckling, och du utlovas därmed en dynamisk och utvecklande roll. Placering i centrala Göteborg.

 

Beskrivning av rollen

Som redovisningsansvarig på Marinvest kommer du att arbeta i en mindre ekonomifunktion tillsammans med CFO, där ni tillsammans med internationella samarbetspartners driver ekonomifunktionen framåt. Som rollen ser ut kommer du att ha ett helhetsansvar för redovisningen gällande 5 fartyg där varje fartyg utgör en egen legal enhet (Joint venture struktur), ett konsultbolag som ansvarar för ett nybyggnadsprojekt och tre svenska bolag.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter för rollen är:

  • Löpande redovisning samt månads- och kvartalsbokslut
  • Upprätta årsbokslut på operationell nivå
  • Delaktig i sammanställning av årsredovisningar
  • Hantering av skatt och moms
  • Rapporter till moderbolaget och aktieägarna
  • Bistå CFO i framtagning av finansiellt material
  • Kort- och långsiktiga kassaflödesprognoser samt budget & uppföljning
  • Behjälplig vid revision
  • Kontakter med det internationella koncernredovisningsteamet samt andra externa parter, både i Sverige och utomlands
  • Leverantörs- och kundfakturor samt betalningar (ej transaktionsintensivt)

 

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi, med flerårig erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du känner dig trygg med att hantera komplexa redovisningsfrågor samt ta ett helhetsansvar för bokslutsprocessen, såväl månatlig som på årsbasis. Som person är du en positiv teamplayer som även trivs med eget ansvar.  Rollen kräver att du är självgående, noggrann och strukturerad i ditt arbete. Vidare ser vi att du är pragmatisk och prestigelös och har ett proaktivt förhållningssätt till arbetet.

 

Vi ser att det är positivt om du har en bred systemvana och meriterande om du arbetat i Visma Administration. Vidare har du bra kunskaper i MS Office, i synnerhet Excel. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

 

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Marinvest med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Linden på telefon 0760-30 31 00 alternativt Elin Antonsson, på telefon 0709-31 87 69. Varmt välkommen med din ansökan via www.mpyafinance.se.

Sök jobbet
Redovisningsansvarig till Marinvest

Elin Lindén

Göteborg

Rekryteringskonsult

Vi ses på LinkedIn!

Om Marinvest KB

Marinvest, founded in 1988, is a highly respected and reputable ship manager entrusted by several owners to manage their vessels. During its years of operation in the international markets, the Group has developed relations with major charterers and operators worldwide. Top priority is placed on the reliability, quality and safety of well maintained vessels.
 
Marinvest is serving investment groups that are part owners of product- and chemical tankers. Holdings include investments in tankers of approximately 75,000 DWT, chemical tankers of approximately 50,000 DWT, a developing coastal shipping company as well as investments in both listed and unlisted instruments.
 
www.marinvest.se

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv