Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Redovisningsansvarig till K.G.M. Datadistribution

RedovisningsansvarigStockholm

Trivs du som Redovisningsansvarig i ett mindre företag men vill utvecklas i en större koncern? Är du nyfiken på SOX? Hos KGM får du möjlighet att arbeta i ett mindre, lönsamt företag med en stor internationell ägare i ryggen.

Vad kan KGM erbjuda dig?
KGM omsätter cirka 184 MSEK och har 84 medarbetare anställda, de flesta på vårt huvudkontor i Stockholm men också på våra mindre filialer i Sundsvall och Köpenhamn. Bolaget startade 1982 och har alltid visat god lönsamhet, sedan 2015 ägs vi av den amerikanska koncernen WPP. Vi sitter i fina lokaler i Västberga där vi också har ett eget gym.

Som Redovisningsansvarig hos KGM kommer du tillsammans med CFO ansvara för all legal rapportering. Dina närmaste kollegor är en Ekonomiassistent, en Löneadministratör samt en Business Controller.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

  • Löpande bokföring
  • Månadsavstämning och månadsbokslut
  • Koncernrapportering
  • Leverantörsbetalningar (pga SOX)
  • Delaktig i årsbokslut och revision
  • Involverad i budget och prognos
  • Uppföljning av work-in-progress och upplupna intäkter
  • Anpassningar till IFRS16 leasing

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning och lång erfarenhet från en roll som Redovisningsansvarig eller Kvalificerad Redovisningsekonom – har du erfarenhet av koncernrapportering i en internationell koncern ser vi det som meriterande.  Har du i dina tidigare roller arbetat enligt SOX underlättar det men är inget krav. Som person är du strukturerad och noggrann samt har god initiativförmåga. Du tar självklart ansvar för dina arbetsuppgifter men är också en lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med dina kollegor samt stötta och avlasta vid behov. Då vi har ett amerikanskt moderbolag behöver du behärska såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar KGM med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se,  Då intervjuer och urval kommer att ske löpande välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt.  

Sök jobbet

Om K.G.M. Datadistribution AB

KGM Datadistribution AB är en kommunikationskoncern som bildades 1982. Verksamheten hjälper kunder med utskick av fakturor, kontoutdrag, kundbrev etc. Utskicken görs i första hand digitalt via internetbanker, mina sidor, email etc men även genom modern fyrfärgs inkjet-produktion för det analoga. KGM har produktionsanläggningar i Stockholm och Sundsvall samt en mindre filial i Danmark. Huvudkontoret är beläget i Västberga i Södra Stockholm. Totalt har företaget cirka 80 medarbetare. KGM har ett antal stora kunder såsom Swedbank, Softtronic, Telia, Comhem/Boxer, TryggHansa, MedMera Bank och TelgeEnergi. Dessa kunder står för en betydande del av företagets omsättning. Utöver dem har KPG även ett 40-tal mindre kunder. Sedan 2015 ärs KGM av den amerikanska koncernen WPP, en internationell koncern med fler än 200.000 anstälda. KGM agerar relativt självständigt i förhållande till WPP.
 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv