Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Redovisningsansvarig, med inriktning mot fastighetstransaktioner

ControllerGöteborg

Har du någon gång tänkt tanken på hur många fastigheter och som köps och säljs varje dag? Har du i din roll som ekonom vidare ställt dig frågan om hur redovisningen ser ut vid fastighetsköp och försäljning? Eller arbetar du med liknande idag?

 I denna roll jobbar du med en av Newsecs största kunder och dessutom får du möjlighet att utvecklas i en roll där du får ett projektansvar. Vi söker dig som fascineras av fastighetsbranschens komplexitet inom redovisning. Låter det som något för dig? Då tycker vi att du ska söka rollen som Newsec internt kallar för Transaktionscontroller!

 Vem är du?

Du behöver inte ha arbetat inom fastighetsbranschen tidigare, även om det givet ger lite försprång. För att du ska trivas i rollen behöver du ha några års erfarenhet av kvalificerad redovisning med dig i bagaget. Har du arbetat med redovisning på koncernnivå är detta starkt meriterande.

Vi vet dock att nyckeln till framgång även kan innebära att man har ett starkt driv och en nyfikenhet. Är man trygg i sin redovisning, gillar kundkontakt och har med sig projektledarskapet, klär Newsec på dig de sista detaljerna och vi är säkra på att du lyckas i rollen!

Då rollen innefattar mycket kundkontakt och projektledning har du en prestigelös framtoning och ser samarbete som en självklarhet, vidare är du serviceminded och ser fram emot att få arbeta med älven som utsikt mitt i centrala Göteborg!

Arbetsuppgifter

 • Proforma, granska och vara rådgivande i förvärvs- och försäljningsprocessen
 • Transaktionsredovisning, köp och försäljning av fastigheter och bolag
 • Projektleda och redovisa intag av nya bolag/fastigheter samt koncerner
 • Projektleda och redovisa försäljningar av bolag/fastighet
 • Kontakter med köpare och säljare, redovisning av till- och frånträdesbokslut
 • Kontakt och stöd till kundens transaktionsteam m fl.
 • Rapportering köp- och säljredovisning till kund (IFRS, RFR2)
 • Informationsinsamling- och sammanställning till DD-rum
 • Upprättande av fusionsark samt redovisning av fusioner, fissioner
 • Jämkningshandling granska och upprätta
 • Ansvarar för processerna Intag och försäljning fastigheter och bolag

Ditt Newsec

Newsec erbjuder ett stimulerande arbete i en dynamisk miljö med stora möjligheter till utveckling såväl personligt som yrkesmässigt. Du får en möjlighet att vara en del av ett roligt och framgångsrikt företag där nyfikenhet och modet att våga göra annorlunda uppmuntras. Newsec arbetar kontinuerligt med att skapa goda förutsättningar för medarbetarnas utveckling och trivsel och har flera år i rad valts till en av Sveriges bästa arbetsplatser.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?

I denna rekrytering samarbetar Newsec med Mpya Finance. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Målberg, linda.malberg@mpya.se eller Anette Zantelid anette.zantelid@mpya.se

Urval och intervjuer sker löpande – Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Newsec Property Asset Management Sweden AB

“Newsec – Transforming real estate and beyond
Newsec erbjuder fastighetsägare, investerare och hyresgäster ett helhetsutbud av tjänster inom de fem tjänsteområdena Property Asset Management, Advisory, Investment Management, Energy Transition och Digital Accelerator. Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt företag med cirka 2 400 medarbetare fördelat över de sju nordiska och baltiska marknaderna. Newsec är Sveriges ledande fastighetsförvaltare. Vi har en hög tillväxttakt och efterfrågan på våra tjänster ökar.”

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv