Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Kundansvarig Redovisningsekonom till ICA Butiksekonomi i Västerås

Redovisnings­ekonomVästerås

Gillar du dynamiken i en verksamhet som är kundorienterad? Anser du att månadsrapporten är startskottet för den värdeskapande och roliga delen av arbetet? När vi nu letar efter nästa kundansvariga redovisningsekonom så söker vi dig som kan svara ja på de frågorna. Vi letar efter dig som förstår vikten av en stabil och kvalitativ basleverans till kund men går i gång på saker som analys, nyttomaximering, verksamhetsutveckling och att göra skillnad!

What’s in it for me?!
Värdesätter du balans i tillvaron? På ICA Butiksekonomi finns många kollegor med samma ansvarsområden. Här hjälper man till när någon hamnar efter och täcker upp för varandra vid frånvaro – är du sjuk eller har semester så finns det kollegor som levererar det som är kritiskt.

Som för de flesta ekonomer kommer du till en verksamhet som har arbetstoppar men vi vågar påstå att det inte är några problem att ha balans mellan arbete och fritid!

Mer då? Livspussellösande möjlighet till distansarbete tillämpas. Givetvis finns friskvårdsbidrag och kollektivavtalade förmåner som förstärkt föräldrapenning/föräldralön, pension mm. Till allt detta kommer ett förmånligt rabattpaket i ICA-butiker och på Apotek Hjärtat och förmånliga lån och försäkringar hos ICA Banken och ICA Försäkringar – inte illa va?

Det stannar inte där! Hos ICA Butiksekonomi tror vi på ständigt lärande och att kompetensutveckling för din utveckling framåt. Hösten 2023 kommer ett utvecklingsprogram för dig som kundansvarig redovisningsekonom att lanseras. Vill du utvecklas tillsammans med oss så finns möjlighet att söka en plats!

Hur ser din vardag som kundansvarig ut?
Du kommer att sammanställa och kvalitetssäkra månadsbokslut, årsbokslut, årsredovisningar och rapporter för de ICA butiker (kunder) som ditt team arbetar med. Du arbetar även med andra konsulttjänster som till exempel deklarationer, budget, analyser och uppföljning. Du kommer att arbeta i ett team med redovisningsekonomer, där du har ansvaret för helhetsleverans mot kund, vilket bland annat innebär kundkontakt på daglig basis. Du kommer dessutom att besöka ett flertal av dina geografiskt spridda kunder under året.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Bokslut, årsredovisning, uppföljning
  • Kundansvar i leverans gentemot teamets kunder med fokus på kvalitet och prisvärda tjänster
  • Kvalitetssäkring av processen och samordning i kundteamet
  • Analys och rådgivning
  • Affärsfokus med lönsamhetsansvar för egna kundstocken

Vem är du?
Du har åtminstone fem års erfarenhet av självständigt arbete med redovisning, bokslut, årsredovisning, deklaration och analys. Är du bekant med utmaningarna och möjligheterna kring 3:12-reglerna så är det fantastiskt!

Vi ser gärna att du har arbetat ett par år på en redovisningsbyrå med eget kundansvar eller i annat detaljhandelsföretag. Du har god analytisk förmåga, har helhetsförståelse för ekonomiska samband, kan dra slutsatser och kommunicera dessa pedagogiskt; både till teamet men framför allt till kunden. Du har erfarenhet av att stötta kunder med analys och kan se vad siffror betyder, inte bara att de är korrekta.

I din roll är du stöttande inom redovisningsfrågor internt men även ekonomisk rådgivare mot kund. Av den anledningen är det viktigt att du är social, duktigt på att skapa förtroende och behålla goda relationer. För att trivas i rollen är du driven, positiv, nyfiken och har en stark vilja att lära dig nya saker. Du tycker det är kul med förändring och förbättring, är proaktiv i ditt förhållningssätt och har förmågan att prioritera utifrån den föränderliga vardag som arbete mot kund innebär. Du är en lagspelare som har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar ICA Butiksekonomi med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.  Har du frågor eller funderingar gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Patcha fredrik.patcha@mpya.se eller 073-203 67 37.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om ICA Affärsservice

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?
Det är nämligen precis det vi vill göra. För våra kunder och för oss själva. Vi vill att alla ska kunna må bättre, handla bekvämare, laga bättre mat och leva i ett mer hållbart samhälle. Och det är du och vi tillsammans som gör det här. För att lyckas med det måste vi hela tiden utmana oss själva. Vi måste hela tiden jobba ihop för att behålla bra relationer, goda samarbeten och det där starka entreprenörsdrivet för att fortsätta att utvecklas.
Innovation och digitalisering är otroligt viktigt för oss. Det är så vi hittar lösningar som håller för framtiden. När det gäller din egen utveckling är det också rätt bra att vi är så stora som vi är och jobbar inom så många olika områden. Det betyder att du kan hitta din egen väg framåt och påverka hur du själv ska utvecklas och växa.
Allt det här kombinerat tycker vi skapar riktigt bra förutsättningar för att du och vi ska kunna hänga ihop riktigt länge – och ha kul längs vägen!

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv