Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Koncernredovisningsekonom till Meko

Stockholm

Vill du arbeta i ett börsnoterat bolag med familjär känsla där fortsatt utveckling för såväl bolag som medarbetare alltid är lika viktigt? Vill du utvecklas inom koncernredovisning och konsolidering? Som Koncernredovisningsekonom hos Meko kommer du att få göra just det.

Vad kan Meko erbjuda dig?
Meko är en ledande reservdelsdistributör med välkända koncept och varumärken i norra Europa. Vi har ambitionen att leda utvecklingen i branschen och medverkar till transformationen till en mer miljövänlig bilflotta. Inom koncernen sker kontinuerligt köp och försäljning av bolag. Du kommer att få möta komplexa och intressanta redovisningsfrågor då vi har såväl intressebolag som delägda och helägda dotterbolag. Vi är ett team som trivs väldigt bra tillsammans och kontinuerligt jobbar med att utveckla såväl rutiner och processer som vår egen kompetens.

I rollen som Koncernredovisningsekonom kommer du och teamet arbeta tätt tillsammans med koncernredovisning och konsolidering av koncernens cirka 160 bolag och säkerställa en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering. Vi är ett team med väldigt bra trivsel och söker dig som är prestigelös, gärna jobbar i team och har ett intresse av att, trots din erfarenhet, kontinuerligt kompetensutveckla dig.

Rollen rapporterar till Head of Group Accounting och är placerad på vårt huvudkontor vid Torsplan i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala och operativa månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Delaktig i kvartalsrapportering och upprättande av årsredovisning
  • Arbeta med komplexa redovisningsfrågor
  • Stötta lokala ekonomiavdelningar i koncernredovisnings- och rapporteringsfrågor.
  • Delta i olika projekt inom Group Finance såsom exempelvis det pågående bytet av koncernkonsolideringssystem

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning samt några års erfarenhet av koncernredovisning  samt ett stort intresse av att lära dig mer. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en större koncern samt har ett intresse av att hitta bästa nyttan med olika systemlösningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt hög analytisk förmåga. Du är flexibel och strukturerad, van att driva arbetet framåt och ständigt vetgirig.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Meko med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se , Malin Skotte på malin.skotte@mpya.se eller Sofia Sand på sofia.sand@mpya.se  Intervjuer och urval kommer att ske löpande – varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Sök jobbet

Om Meko AB

Meko AB är en ledande reservdelsdistributör med välkända koncept och varumärken i norra Europa. Vi har ett brett kunderbjudande och effektiv logistikkedja. Vi har ambitionen att leda utvecklingen i branschen och medverkar
i transformationen till mer miljövänlig bilflotta genom service och produkter till eldrivna bilar. Moderbolaget i koncernen, som omfattar 160 legala enheter, är det svenska publika aktiebolaget Meko  AB vars aktier är noterade på Nasdaq Stockholm. För mer information vänligen se www.meko.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv