Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Koncernredovisningschef till Fabege

Koncern­redovisningStockholm

Är du förändringsbenägen, engagerad och ansvarsfull? Brinner du för redovisning, konsolidering och personalansvar? Vill du arbeta i ett bolag där du får möjlighet att delta i det fortsatta arbetet med robotisering? Då kan tjänsten som Koncernredovisningschef till Fabege vara rätt tjänst för just dig!

Vad kan Fabege erbjuda dig?
Fabege är ett stort börsnoterat företag som utvecklar stadsdelar i miljardklassen. Man skulle kunna tro att vår storlek skulle avspeglas i antalet människor som arbetar hos oss. Många blir förvånade när de inser hur få vi faktiskt är, bara runt 195 personer. Det säger sig självt att varje individ är viktig för verksamheten. Och att varje ny medarbetare alltid rekryteras med stor omsorg.

I rollen som koncernredovisningschef har du det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen och för att vidareutveckla funktionen. Du arbetar nära affärsverksamheten och ledningen i ett bolag med ett starkt hållbarhetsfokus och med en familjär, affärsorienterad och öppen kultur. Tjänsten är operativ och tyngdpunkten i rollen ligger på redovisning, konsolidering, driva förändringsarbete samt ledarskap.

Tjänsten är placerad på Fabeges huvudkontor i Arenastaden, Solna och du rapporterar till CFO.

I rollen ingår:                                                                                                                                                                                 

  • Leda och utveckla det dagliga arbetet på redovisningsavdelningen
  • Säkerställa kvalitén i redovisning och rapportering
  • Personalansvar; leda/driva/utveckla och entusiasmera individ och grupp
  • Koncernredovisning och konsolidering
  • Kontinuerligt förbättra befintliga rutiner/processer /systemstöd
  • Arbeta med koncernövergripande utvecklingsprojekt
  • Kontakt med revisorer och konsulter inom området

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har akademisk examen och gärna flerårig erfarenhet från en liknande roll. Du känner dig trygg med att hantera komplexa redovisnings- och skattefrågor samt koncernredovisning och IFRS. Du har erfarenhet av personalledning med god förmåga att inspirera och skapa lagkänsla genom ditt coachande ledarskap. Att vidareutveckla processer och maximera systemnyttan för att skapa effektiva ekonomifunktioner är något du också drivs av. Har du erfarenhet från fastighetsbranschen och/eller noterade bolag är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har goda ledaregenskaper och är kommunikativ. Vidare är du strukturerad och har god förmåga att prioritera. Du är lugn och trygg samt affärsmässig, och du trivs med att ha och samarbeta med många kontaktytor i organisationen. Det är viktigt att du identifierar dig med Fabeges värdegrund, SPEAK. SPEAK står för nyckelorden Snabbhet, Prestigelöshet, Entreprenörskap, Affärsmässighet och Kundnärhet.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Fabege med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se 070-897 11 57 eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se, 070-842 13 77. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Fabege

Med fokus på kommersiella fastigheter, utvecklar Fabege attraktiva platser i Stockholmsområdet. Vi är en närvarande partner som, med människan i centrum, nytänkande, ansvarsfullt och flexibelt, skapar förutsättningar för företag, platser och vår stad att utvecklas. Vårt perspektiv och ägande är långsiktigt. Vi vet att när vi skapar hållbart, skapar vi också värde. Fabegeaktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap-segmentet. För mer information, vänligen besök oss på www.fabege.se.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv