Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Koncernredovisningsansvarig till Bonava

Koncern­redovisningStockholm

Vill du arbeta i ett internationellt bolag med familjär känsla där du kan bidra och växa? Brinner du för koncernredovisning och konsolidering? Då kan rollen som Koncernredovisningsansvarig till Bonava vara din nästa utmaning.

Vad kan Bonava erbjuda dig?
På Bonava utmanar vi oss själva varje dag, drivs av en passion för att skapa hem och lyckliga grannskap för fler. Vi strävar mot höga mål och har väldigt kul på vägen. Vi är ett stort internationellt företag med en familjär känsla och tillsammans kan vi erbjuda ett brett utbud av kompetens. Fokus för verksamheten är att skapa attraktiva bostäder av hög kvalitet till rimliga priser.

I rollen som Koncernredovisningsansvarig har du ansvar för konsolideringen av koncernens bolag för både utfall och prognos och säkerställer en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering. Du förbereder tillsammans med teamet finansiella rapporter till styrelse och marknad.

Tjänsten är placerad på Bonavas huvudkontor i Stockholm, Stadshagen, med möjlighet att arbeta hemifrån några dagar i veckan. Rollen rapporterar till Group Head of Financial Control och i teamet ingår även en Financial Controller.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala och operativa månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Avstämning av eget kapital, beräkning av skatt, upprättande av kassaflöde och redovisning av incitamentsprogram
  • Ansvar för upprättande av ESEF-rapportering
  • Ansvar för koncernens förvärvsregister
  • Utgöra koncernens expert på koncernredovisning
  • Arbeta med komplexa redovisningsfrågor och bidra med tolkning och implementation av nya regelverk
  • Upprätta delårsrapporter och årsredovisning
  • Aktiv roll i vidareutveckling av rutiner och processer kopplat till redovisning och rapportering
  • Ha en löpande dialog med våra affärsområden och ge stöd i frågor avseende koncernredovisning och konsolideringssystemet
  • Kontakter med revisorer och andra rådgivare

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av liknande roll med gedigen erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en internationell miljö. Väsentligt för rollen är att du drivs av att bedriva förändringsarbete och utveckla processer och rutiner. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av IFRS och/eller bygg- eller noterade bolag.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt har en förmåga att växla mellan detaljfokus och övergripande helhet. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo mot många kontaktytor i en internationell miljö.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Bonava med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Bonava AB

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i Europa som skapar hem och grannskap där människor har högsta möjliga livskvalitet. Bolaget är den första bostadsutvecklaren i Europa att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Med sina 2 100 medarbetare utvecklar Bonava bostäder i Tyskland, Sverige, Finland, Norge, S:t Petersburg, Estland, Lettland och Litauen, med en nettoomsättning om cirka 15,5 miljarder kronor år 2021. Under 2022 har de sista projekten i Danmark slutförts och verksamheten är under avveckling. Bonava beslöt i mars att på ett ansvarsfullt sätt avveckla verksamheten i St Petersburg till följd av det uppkomna geopolitiska läget. Bonavas aktier och gröna obligation är noterade på Nasdaq Stockholm.
 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv