Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

IT Controller till NCC

ControllerSolna

Söker du en controllerroll där du får möjlighet arbeta i en miljö som påverkas av hållbarhet, digitalisering och innovation? Då kan detta vara nästa utmaning för dig!  NCC söker nu en affärsorienterad och analytisk IT Controller som vill vara med att utveckla verksamheten med fokus på IT.

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor
På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det handlar om våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i ett nära samarbete mellan våra medarbetare, samarbetsparters och kunder.

Hos oss är du en betydelsefull medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Du är också en viktig länk för att vi ska kunna forma en allt bättre och mer hållbar byggprocess. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur grundad på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och varierande bakgrund gör skillnad.

NCC – ett av de ledande företagen i Norden.

Om rollen
NCC är nu i behov av att rekrytera en IT Controller som kommer vara en nyckelperson i vår digitala transformationsresa. Du kommer att ingå i koncernfunktionen ”Finance & IT”, som leder NCC:s strategiska utveckling och stora förändringsprogram i verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ha ett proaktivt arbetssätt och genom analyser och uppföljning stötta IT-ledningen att fatta rätt beslut gällande koncernens kostnadshantering.
  • Ekonomisk uppföljning på olika nivåer inklusive tjänster, kategorier, produktagila team och ad hoc-uppgifter.
  • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut och analys, samt prognos och budget för IT-kostnader inom koncernen.
  • Stödja IT-projektorganisationen med att följa upp CAPEX och OPEX som delvis är IT-drivna med investeringar, portföljer/program. Arbeta inom utvecklingsteamet för att stödja budget, prognos och ekonomisk uppföljning.
  • Vara en ekonomisk brygga mellan projektets överlämnande till underhåll, inklusive stöd i business case och uppföljning.
  • Har en nyckelroll i att utveckla och implementera värdeskapande finansiell styrning som en del av verksamheten.
  • Driv ständiga förbättringar, nya tankar och rekommendationer inom controllergruppen.
  • Ge effektiva och pragmatiska rekommendationer för att ta itu med problem och för att tillföra värde till verksamheten.

Du kommer tillhöra teamet Supporting Function Control (IT, HR, Communication & Service Center) och rapporterar till Head of Group Business Control. Du har din arbetsplats på NCCs huvudkontor i Solna.

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och med förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning och har arbetat flertalet år som Business Controller. Dessutom har du erfarenhet från bolag med projektuppföljning och IT verksamhet.

Du är van att driva budget- och prognosprocessen och trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till seniora chefer och projektledare i organisationen. Därtill har du god förmåga att ta fram rapporter och presentera dessa både muntligt och skriftligt, både på engelska och på svenska.  Du har ett systemintresse och kan hantera BI-system och är avancerad användare av Excel. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är proaktiv, affärsinriktad och strukturerad. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en dynamisk föränderlig miljö med korta deadlines. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta på alla nivåer.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar NCC med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Malin Skotte på malin.skotte@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om NCC AB

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag. Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 2022 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv