Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Head of Group Financial Control till snabbväxande Prosero Group

Group ControllerStockholm

Vill du arbeta i en dynamisk och snabbväxande koncern inom säkerhetsbranschen? Tycker du om att arbeta i en internationell miljö där du får samarbeta med kollegor över hela Norden. Då kan rollen som Head of Group Financial Control hos Prosero vara något för dig!

Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 150 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Koncernen består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande.

 

Om rollen

Prosero är nu i behov av att rekrytera en Head of Group Financial Control. Tjänsten är en nyckelroll och som Head of Group Financial Control är du ansvarig för koncernredovisningen och konsolideringen av koncernens bolag i en internationell koncern i stark tillväxt.

I dag uppgår omsättningen till 4 Mdr och gruppen består av ca 100 legala enheter med verksamhet i fem länder. Ambitionen är att fortsätta växa genom förvärv i nya geografier och om ca 4 år väntas koncernen ha fördubblat sin storlek och antalet legala enheter.

I rollen kommer du vara en central del av finance-funktionen. Prosero arbetar i Aaro (koncernrapporteringssystem) samt i Mercur (BI system som föder Aaro). Dotterbolagen arbetar i ett flertal olika ERP system.

Tjänsten rapporterar till CFO och är placerad på Proseros huvudkontor i Västberga, Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för koncernredovisning och konsolideringen av koncernens alla bolag
  • Ansvarig för kvartalsrapportering och upprättande av årsredovisning
  • Kvalitetssäkring, i samarbete med landscontroller, av finansiell information från dotterbolagen
  • Systemansvarig för Aaro
  • Hantera förvärv (i ett förvärvsintensivt bolag) genom att bl a upprätta förvärvsanalyser samt introducera lokal ekonomi till koncernens redovisningsmässiga riktlinjer
  • Ansvarig för processen kring IFRS 16 samt att bevaka utvecklingen av regelverket
  • Driva effektivisering och därigenom höja rapporterings- och konsolideringsprocessen till nästa nivå
  • Ansvara för kontakt med revisorer i koncernövergripande frågor
  • Ansvar för skattefrågor – inklusive underhåll av TP-dokumentation
  • Intern kontroll – bevaka regelverk och efterlevnad, uppdatera och underhålla koncernens finansmanual samt rapporteringskalender

 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Prosero med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Italo Paras på italo.paras@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Sök jobbet

Om Prosero

Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 150 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande.
Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledade säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över SEK 4 miljarder.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv