Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Head of Accounting XLLNC

Redovisnings­chefGöteborg

Som Svensk Redovisningschef på XLLNC kommer du vara huvudansvarig för arbetet att kvalitetssäkra och effektivisera ekonomi- och finansarbetet. Du kommer utöver det Svenska bolaget även ansvara för det Finska, där redovisningen hanteras i Växjö.

Arbetsuppgifterna är varierande men med mycket fokus på att ta fram tidplaner och deadlines för internt arbete samt detaljer vid bokslut och rapportering utifrån koncernens deadlines. Du kommer vidare leda och motivera medarbetarna på avdelningen.

Du rapporterar till Group CFO i Stockholm och placeringsort kommer vara Göteborg eller Växjö.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

Som redovisningschef ansvarar du för de svenska enheternas redovisning, månads- och årsrapportering, momsredovisning och skattedeklarationer. Du har personalansvar för redovisningsteamet på 4 – 5 personer och ser till att de har optimala förutsättningar att göra ett bra jobb. Du ansvarar även för att:

    • Säkerställa enhetlig kvalitet och effektivitet i finansarbetet gentemot bolagen och koncernen.
    • Vara ytterst ansvarig för kvalitet inom redovisning & rapportering, moms & skatt, samt övriga processer inom avdelningen
    • Aktivt driva och ansvara för förändringsarbete inom redovisning med fokus på automatisering, effektivisering och ökad kvalitet
    • Ansvara för enhetligheten i kvalitet och effektivitet i arbetsgruppernas arbete samt ansvar för arbetsfördelning.
    • Agera motpart till affärspartners i redovisningen

Vem är du?

Du är civilekonom eller motsvarande och flera års erfarenhet av redovisning och rapportering. Du har goda kunskaper inom bokföring, samt svenska redovisningsregler, moms och skatter. Dina ledaregenskaper är väldokumenterade och du har några års erfarenhet av en liknande roll, gärna från bolag med koncernstruktur. Har du även erfarenhet av koncernredovisning är det ett stort plus.

I den här rekryteringen sätter vi högt värde på de personliga egenskaperna. Som chef är du trygg i dig själv och du har lätt för att entusiasmera och på prestigelöst och flexibelt sätt engagera din personal i arbetet. Du har stark integritet men har lätt för att skapa goda relationer med olika personer inom såväl arbetsgruppen som i organisationen i stort. Du har även en stark kommunikativ förmåga och inger stort förtroende. Vidare har du mycket god förmåga att arbeta självständigt men fungerar lika väl som lagspelare mot flertalet olika kontaktytor.

För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du vara noggrann, ansvarstagande, självgående och är van att fatta beslut. Har du även erfarenhet av förändringsarbete inom en redovisningsfunktion och processer, så är det oerhört meriterande.

Vidare är det viktigt att du har ambition och framåtanda där du eftersträvar en hög standard på ditt arbete samt att du är serviceinriktad. Du trivs i en miljö med högt tempo och i en verksamhet som växer snabbt. Vidare har du en naturlig förmåga att snabbt skapa ett kontaktnät som passar rollen. Kanske har du en bakgrund som revisor, och har arbetat några år eter det som redovisningschef eller liknande.

Hur gör jag nu?

Känns detta som ett bra nästa steg i din karriär? Då är du varmt välkommen med din ansökan. Intervjuer och tillsättningar sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar XXLNC med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 alternativt Elin Antonsson på telefon 0709-318769.

 

Sök jobbet

Om XLLNC Nordic AB

Xllnc har sedan starten haft fokus på en enda sak – att genom den digitala arbetsplatsen göra arbetslivet enklare för kunder och deras medarbetare. Vi är specialiserade på IT-tjänster som kretsar kring den enskilde medarbetarens arbetsplats. Datorer, surfplattor, telefoner, mötesrum och skrivare. Med över 500 dedikerade medarbetare i 4 länder har vi har förenklat vardagen för 250 000 personer på stora bolag och myndigheter inom en rad olika branscher.
Vi eftersträvar att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla genom att värdesätta de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv