Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Head of Accounting till Medius

Stockholm

Brinner du för redovisning, personalledning och vidareutveckling i ett av Sveriges mest spännande och snabbast växande Cloudbolag?  Nu finns chansen att bli Medius nästa Head of Accounting.

Placeringsort är Linköping minst 2 dagar i veckan och du rapporterar till Head of Finance and Accounting. Kontor finns även i centrala Stockholm.

Medius, som är ett av Sveriges mest spännande och snabbast växande globala Cloudbolag, fortsätter att utveckla sin finansorganisation och söker nu en Head of Accounting. Denna rekrytering vänder sig till dig som vill vara verksam i en internationell koncern, brinner för redovisningsområdet och som motiveras av leda ett effektivt internationellt team.

Som SaaS-bolag inom den snabbt växande FinTech industrin är Medius tillväxtpotential närmast obegränsad. Under 2022 växte de återkommande intäkterna organiskt med 20%, idag är cirka 80% av intäkterna årligen återkommande, men de strävar mot att med god lönsamhet öka den andelen ytterligare.

Här får du möjlighet att vara del av en central och proaktiv finansfunktion med starkt förtroende inom en internationell växande koncern.

Om rollen

Vi söker dig som brinner för redovisning samt för att utveckla såväl processer och rutiner som medarbetare. Du får förmånen att arbeta med motiverade medarbetare som vill fortsätta att utvecklas tillsammans med bolaget. Du och ditt team driver utvecklingen av redovisningsfunktionen för att ge verksamheten bästa möjliga förutsättningar att fortsätta växa. Personalansvar för 6 medarbetare ingår i rollen.

Rollen innebär övergripande ansvar är att kvalitetssäkra redovisningen samt att säkerställa en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvar för att leda, coacha och vidareutveckla 6 medarbetare
 • Ansvar mot redovisningsbyråer, i dagsläget i två länder
 • Övergripande ansvar för månads-, och årsbokslut inklusive rapportering
 • Ansvarig för skatt och moms
 • Ansvar för upprättande av årsredovisning
 • Ansvar för IFRS justeringar
 • Likviditetsplanering
 • Integrering av nya bolag
 • Driva och medverka i diverse projekt
 • Kontinuerligt ansvar för att implementera och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
 • Vara väl förtrogen med svenska lagar och regler och ansvar för att vara uppdaterad kring förändringar

Placeringsort är Linköping minst 2 dagar i veckan och du rapporterar till Head of Finance and Accounting. Kontor finns även i centrala Stockholm.

Vem letar vi efter?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen och gedigen erfarenhet av redovisning och rapportering. Du är väl förtrogen med de rutiner som förekommer på en redovisningsavdelning och besitter erfarenhet av IFRS. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö samt har erfarenhet av personalledning.  Det är en fördel att du har stor erfarenhet av affärssystem och koncernkonsolideringssystem. Medius använder Dynamics 365 och Cognos.

Eftersom Medius utvecklas snabbt bör du som person vara flexibel och trivas i en föränderlig miljö. Du är driven och självgående med ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Personer i din omgivning beskriver dig som pedagogisk och en person som gärna tar ansvaret för att leverera i tid och med god kvalité. I rollen förväntas du bidra och komma med egna initiativ. Du tilltalas av att arbeta med löpande förändringsarbete där du får vara med och utveckla processer och rutiner.  Då du kommer vara verksamhet i en global organisation krävs det att du har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Har vi fångat ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar Medius med Mpya Finance.  Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se 070-842 13 77 eller Anna Haga, anna.haga@mpya.se 070-971 00 16.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Sök jobbet

Om Medius Sverige AB

Medius är en ledande global leverantör av cloud-baserade spend management lösningar vilket bland annat inkluderar betalningslösningar som hjälper företag att driva sin verksamhet framåt genom att möjliggöra bästa processeffektivitet, kostnadsbesparingar och få bättre ekonomisk kontroll.  
Medius grundades år 2001 i Linköping och företaget har för närvarande mer än 450 anställda med kontor i Sverige (HQ), USA, Storbritannien, Australien, Danmark, Norge, Nederländerna och Polen.  På vårt Linköpingskontor är vi 50 personer.  På Medius har vi höga målsättningar och drivs av kontinuerlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att arbeta tillsammans med ambitiösa och duktiga kollegor. Just kollegor är viktiga för oss, både när vi arbetar, fikar, har afterwork eller vid pingisbordet. När vi genomför undersökningar hos våra medarbetare är just kollegor och vår kultur det man uppskattar mest! Vill du vara en del av det? 
 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv