Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Head of Accounting till Bluestep Bank

Stockholm

Har du gedigen erfarenhet av redovisning och brinner för kontinuerlig processutveckling? Är du en trygg ledare som får dina medarbetare att växa och utvecklas? Söker du en arbetsplats som präglas av god stämning och sammanhållning?  Då kan rollen som Head of Accounting för Bluestep Bank vara din nästa utmaning.

Vad kan Bluestep Bank erbjuda dig?
Hos Bluestep Bank blir du en del av en inkluderande och öppensinnad kultur, som präglas av passion och innovation, där vi vågar utmana och förändra. Vi tror på värdet av intern inkludering och värdet av olika perspektiv.

Du får i rollen som Head of Accounting  förmånen att arbeta med motiverade medarbetare som trivs bra hos oss och vill fortsätta att utvecklas tillsammans med bolaget. Du och ditt team kommer att få driva utvecklingen av redovisningsfunktionen för att ge verksamheten bästa möjliga förutsättningar att fortsätta växa.

Ditt övergripande ansvar är att kvalitetssäkra redovisningen för vårt svenska moderbolag samt filialerna i Norge och Finland. Du säkerställer en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering. Då vi är ett bankaktiebolag under Finansinspektionens tillsyn följer med det en omfattande myndighetsrapportering.

Rollen är placerad på vårt nyrenoverade huvudkontor i Vasastan och rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;                                                                                                                                                                                

  • Leda, coacha och vidareutveckla sju medarbetare
  • Övergripande ansvar för redovisningen för Bluestep Bank
  • Ansvar för månads-, och årsbokslut inklusive rapportering
  • Skatt, moms, inkomstdeklaration och transfer pricing
  • Publik rapportering två gånger per år avseende delårsrapport, bokslutskommuniké och ÅR
  • Ansvar för upprättande av årsredovisning för samtliga bolag och filialer inom koncernen
  • Ansvar för regulatorisk rapportering (FINREP och COREP)
  • Kontinuerligt ansvar för att implementera och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
  • Vara väl förtrogen med svenska lagar och regler och ansvar för att vara uppdaterad kring förändringar (speciellt IFRS och regulatorisk rapportering kopplat till banktillstånd)
  • Kontakt med revisorer

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk examen och gedigen erfarenhet av redovisning och rapportering. I tidigare roller har du arbetat med utveckling av processer och rutiner och tycker att det är roligt att leta efter bästa sätt att använda systemstöd.  Du känner dig trygg i rollen som ledare med god förmåga att inspirera medarbetare till kontinuerlig utveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som arbetar noggrant och strukturerat och har förmåga att växla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Eftersom vi har filialer i Norge och Finland behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift.

 

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Bluestep Bank med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontaktar du ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se Intervjuer och urval kommer att ske löpande så varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Sök jobbet

Om Bluestep Bank AB

Bluestep Bank är ren marknadsledande och lösningsorienterad bolånebank med kunder i Sverige, Norge och Finland. Sedan starten 2005 har vi skapat en tryggare ekonomi för tusentals låntagare och sparare. Vi vill vara förstahandsvalet för de människor som av någon anledning inte kan få lån hos de traditionella bankerna. Vi omfamnar olikheter – hos våra kunder såväl som hos våra medarbetare. Alla människor är olika och vi lägger stor vikt vid personliga lösningar. Vi kan bland annat prata med våra kunder på över 20 olika språk. Vår vision är att ge våra kunder en stabil ekonomisk situation – oavsett bakgrund och ursprung. Bluestep Bank AB (publ) är ett bankaktiebolag som står under Finansinspektionens tillsyn. För mer information vänligen se www.bluestepbank.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv