Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Hållbarhetscontrollers till Mpya Finance

ControllerStockholm

Vi på Mpya Finance vill utöka vårt nätverk av personer som har ett stort intresse för hållbarhetsrapportering. Om du har erfarenhet av hållbarhetsredovisning/rapportering eller är nyfiken på att utforska detta område vill vi höra från dig!

Oavsett om du söker efter ett interimsuppdrag eller en permanent position, vill vi komma i kontakt med dig för att diskutera framtida möjligheter.

Många av våra kunder söker kompetens inom hållbarhetsredovisning/rapportering. De efterfrågar vanligtvis någon som vill arbeta nära olika områden inom hållbarhet och som vill vara med och påverka, att vara del i att forma och implementera hållbarhetsriktlinjer och rapportering. Våra kunder behöver ofta stärka sina team med någon som kan bidra med sin kompetens för att strukturera och analysera hållbarhetsdata, driva strategier för att ständigt förbättra deras hållbarhetsrapportering samt att koordinera och följa upp hållbarhetsrapportering enligt CSRD.

Rollen som hållbarhetscontroller
I rollen som hållbarhetscontroller kan dina arbetsuppgifter vara att:

 • Analysera och genomlysa en organisation utifrån ett hållbarhetsperspektiv och identifiera möjligheter för hållbart värdeskapande
  – Driva strategier för att ständigt förbättra hållbarhetsrapporteringen
  – Ansvara över hållbarhetsprojekt
  – Arbeta operativt med hållbarhetsrapportering och redovisning med tillämpning av ramverk, inkl. ansvar för insamling och hantering av data
  – Strukturera och analysera hållbarhetsdata
 • Presentera och kommunicera bolagets hållbarhetsframsteg internt och externt
 • Koordinera och följa upp hållbarhetsrapportering enligt CSRD och ESRS
 • Följa och tillämpa lagstiftning kring hållbarhet

Vem söker vi?
I rollen som hållbarhetscontroller är det viktigt att du har ett stort intresse för kombinationen av siffor och hållbarhet, samt att du är van att arbeta med större datamängder och har en fallenhet att omvandla data till insikter. Vi ser gärna att du har vana och intresse av system och digitala verktyg och hur dessa kan effektivisera hållbarhetsarbetet.

Som person är du analytisk, noggrann, självgående samt arbetar metodiskt och strukturerat. Du är lösningsorienterad och bra på att etablera förtroende och skapa relationer. Du trivs med att kommunicera och utbilda kring komplexa begrepp och lösningar på ett lättbegripligt sätt.

Du har goda kunskaper och framför allt nyfiken/intresse att sätta dig in i standarder, regelverk som styr hållbarhetsområdet/hållbarhetsredovisning. Har du erfarenhet som Business Controller och/eller av hållbarhetsredovisning, eller av revision inom hållbarhetsområdet, då kan du vara den vi söker! 

Har vi väckt ditt intresse?
Vi träffar dig gärna på en kaffe i vårt vardagsrum för att diskutera hur du kan bli en del av vårt nätverk.

Vi ser fram emot att komma i kontakt med dig. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Mpya Finance

Mpya Finance är ett nytänkande konsult – och rekryteringsföretag inom ekonomi. Och för att kunna erbjuda enastående tjänster inom ekonomi krävs enastående människor. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och det är att leverera kvalitetssäkrade lösningar med en nytänkande twist åt våra kunder. Under tiden ser vi alltid människan bakom ekonomen och vice versa. För helt ärligt, ibland kan man behöva dra av momsen från livets kostnader för att få ett positivt resultat – jaa, ni fattar. Det är vårt fokus; idag, imorgon, bättre och sämre dagar – tillsammans ser vi allas bidrag till att sprida kunskap och engagemang hos våra kunder och inom Mpya Finance.
Om nyfikenheten tar överhand… Välkommen att bläddra i vår fina kulturbok!

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv