Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Group Head of Financial Control till Bonava

Koncern­redovisningStockholm

Vill du arbeta i ett internationellt bolag med familjär känsla där du kan bidra och växa? Brinner du för ledarskap, koncernredovisning och förändringsarbete? Då kan rollen som Group Head of Financial Control till Bonava vara din nästa utmaning.

Vad kan Bonava erbjuda dig?
På Bonava utmanar vi oss själva varje dag, drivs av en passion för att skapa hem och lyckliga grannskap för fler. Vi strävar mot höga mål och har väldigt kul på vägen. Vi är ett stort internationellt företag med en familjär känsla och tillsammans kan vi erbjuda ett brett utbud av kompetens. Fokus för verksamheten är att skapa attraktiva bostäder av hög kvalitet till rimliga priser.

I rollen som Group Head of Financial Control kommer du ha en viktig roll i Bonavas fortsatta utveckling och lönsamhet. Du har det övergripande ansvaret för externrapportering samt säkerställa kvalitén i redovisningen och rapportering och för att vidareutveckla funktionen. Tillsammans med ditt team kommer du ha ansvaret för konsolideringen av koncernens bolag för både utfall och prognos och säkerställer en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering. Du förbereder med teamet finansiella rapporter till styrelse och marknad.

Du kommer jobba tätt tillsammans med Head of Finance för respektive affärsenhet samt Executive Management Group.

I rollen ingår budget- och personalansvar för tre medarbetare och du rapporterar till CFO. Tjänsten är placerad på Bonavas huvudkontor i Stadshagen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda och utveckla det dagliga arbetet på koncernredovisningsavdelningen, entusiasmera individ och grupp.
  • Ytterst ansvarig för framtagande och kvalitetssäkra den finansiella rapporteringen såsom delårsrapporter och årsredovisning enligt IFRS.
  • Kontakter med Head of Finance i de olika affärsenheterna vad gäller olika frågor/stöd kring redovisning och rapportering.
  • Upprätta budget, prognos och uppföljning för moderbolaget Bonava AB.
  • Kontinuerligt förbättra befintliga rutiner/processer /systemstöd.
  • Arbeta med koncernövergripande utvecklingsprojekt ex operationell effektivitet och digitalisering.
  • Kontakt med revisorer och intern funktionen för intern kontroll.

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har akademisk examen och gärna flerårig erfarenhet från en liknande roll. Du känner dig trygg med att hantera komplexa redovisnings- och skattefrågor samt koncernredovisning och IFRS. Du har erfarenhet av personalledning med god förmåga att inspirera och skapa lagkänsla genom ditt coachande ledarskap. Väsentligt för rollen är att du drivs av att bedriva förändringsarbete och utveckla processer och rutiner. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från bostadsutvecklings-, bygg- och/eller noterade bolag.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har goda ledaregenskaper och är kommunikativ. Vidare är du strukturerad, nyfiken och har god förmåga att prioritera. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo med många kontaktytor i en internationell miljö.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Bonava med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Bonava Sverige AB

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i Europa som skapar hem och grannskap där människor har högsta möjliga livskvalitet. Bolaget är den första bostadsutvecklaren i Europa att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Med sina 2 100 medarbetare utvecklar Bonava bostäder i Tyskland, Sverige, Finland, Estland, Lettland och Litauen, med en nettoomsättning om cirka 15,5 miljarder kronor år 2021. Bonavas aktier och gröna obligation är noterade på Nasdaq Stockholm.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv