Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Group Financial Controller till CERTEGO i Västerås

Group ControllerVästerås

CERTEGO är på en spännande resa mot att etablera sig som självständigt bolag i en starkt växande bransch och söker nu en erfaren och affärsorienterad Group Financial Controller som bidrar till CERTEGOs vision och fortsatta utveckling!

Som Group Financial controller arbetar du nära Group CFO i en självständig och varierad roll med ansvar för finansiell rapportering och koncernredovisning. Rollen innefattar ansvar för gemensamma redovisningsprinciper, koncernbokslut, uppföljning och kontroll av finansiella processer i ett nära samarbete med dotterbolagens ekonomichefer.

Rollen inkluderar även fördjupade finansiella analyser i nära samarbete med den operativa verksamheten och fungerar som länk mellan ledning och affär. CERTEGO växer genom förvärv och du som Group Financial controller är en nyckelperson i såväl utvärderingsarbetet som i efterföljande redovisningsfrågor och finansiell analys.

Du kommer kontinuerligt arbeta med att proaktivt förbättra och förenkla våra rutiner och processer. Rollen innebär många kontaktpunkter med olika stakeholders såsom ledning, ägare, de lokala verksamheterna m.fl. Du kommer vara del av en nyfiken och snabbfotad organisation som präglas av affärsmässighet och arbetslust!

Gruppfunktionen för Ekonomi består endast av CFO och den tillkommande rollen Group Financial controller och kommer att dela resurser inom redovisning, finansiell kontroll och affärskontroll med den svenska organisationen som har huvudkontor i Västerås.

Rollen rapporterar direkt till Group CFO och utgår från CERTEGO Groups kontor i Västerås.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Tillsammans med CFO fastställa rapporteringsrutiner och uppföljning av koncernens resultat
  • Ta fram struktur och processer för uppföljning av operativt resultat i koncernens funktionsindelade resultaträkning.
  • Säkerställa att gruppen har relevant anpassning av redovisning till uppdaterade redovisningsregler inom såväl K3 som IFRS.
  • Ansvara för färdigställande av CERTEGO gruppens redovisnings-, och rapporteringsmanual
  • Ansvara för upprättandet av koncernbokslut, kassaflödesanalyser, koncernårsredovisningen och rapportering till ägare.
  • Ansvara för koncernens prognos- och budgetprocess
  • Vara involverad i att utvärdera och integrera förvärv
  • Rapportering av nyckeltal och KPI: er till ledning och andra intressenter
  • Tillsammans med CFO driva processen för ”Carve-out” från ASSA och andra förbättringsprojekt samt initiera, driva och följa upp ad hoc-projekt

Vem söker vi?
För att lyckas i rollen ser vi att du har en relevant akademisk utbildning inom ekonomi och redovisning. Du har gedigen kompentens inom koncernredovisning och konsolidering samt goda kunskaper inom såväl K3 som IFRS. Vi tror att du har en bakgrund som financial controller i verksamhet med starkt fokus på affär, uppföljning och utveckling. Kanske har du också erfarenhet inom revision eller som redovisningsansvarig på ett medelstort företag?
Det är meriterande om du har erfarenhet av M&A-frågor, succesiv vinstavräkning samt verkat i internationell miljö. Vi arbetar i Microsoft Dynamics, Cognos och Power BI.

Som person är du noggrann, strukturerad, analytisk, affärsmässig och proaktiv. Du har goda projektledaregenskaper och en god förmåga att skapa engagemang hos kollegor, ägare, ledning och andra intressenter. Du har ett starkt personligt driv, en god kommunikativ förmåga och ett holistiskt perspektiv. Du trivs i snabba och föränderliga miljöer där du har en möjlighet att göra skillnad.

Har vi väckt din nyfikenhet?
I den här rekryteringen samarbetar CERTEGO Group med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Patcha, fredrik.patcha@mpya.se, 073-203 67 37.
Skicka gärna in ditt CV så snart som möjligt då vi hanterar ansökningar löpande, dock senast den 10:e januari.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om CERTEGO Group
CERTEGO är sedan september 2021 en nyetablerad koncern efter en avknoppning från ASSA Abloy. Gruppens företag är mitt inne i en omställning till att vara ett oberoende företag under våra nya ägare Nalka Invest. Gruppen består av fyra operativa företag i länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland samt två holding bolag i Sverige, CERTEGO Group AB och CERTEGO TopCo AB, som omfattar central företagsledning och koncernfunktioner. Gruppen rapporterar till vår ägare som ingår i INTEROGO Holding, en del av IKEAs bolagsstruktur.

Sök jobbet

Om Certego Group AB

CERTEGO är sedan september 2021 en nyetablerad koncern efter en avknoppning från ASSA Abloy. Gruppens företag är mitt inne i en omställning till att vara ett oberoende företag under våra nya ägare Nalka Invest. Gruppen består av fyra operativa företag i länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland samt två holding bolag i Sverige, CERTEGO Group AB och CERTEGO TopCo AB, som omfattar central företagsledning och koncernfunktioner. Gruppen rapporterar till vår ägare som ingår i INTEROGO Holding, en del av IKEAs bolagsstruktur.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv