Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Group Financial Controller till Byggfakta Group

Koncern­redovisningStockholm

Vill du arbeta i ett internationellt bolag i stark tillväxt med familjär känsla där du kan bidra och växa? Brinner du för koncernredovisning och konsolidering och vill fortsätta utvecklas inom området?  Då kan rollen som Group Financial Controller till Byggfakta Group vara din nästa utmaning.

Vad kan Byggfakta Group erbjuda dig?
Byggfakta Group är en lönsam och expansiv koncern med verksamhet i hela Norden samt i Portugal, Spanien, Italien, England, Schweiz, Österrike, Tjeckien, Slovakien, Canada, USA och Australien. Vi omsätter över 1,7 miljarder SEK, har närmare 1 800 anställda och vill bli ännu fler! Byggfakta är byggbranschens och den kommersiella hyresgästmarknadens Go-To Guy inom försäljning, marknadsföring och beslutsstöd. Vi förädlar och säljer händelsebaserad B2B-information inom sektorerna bygg, fastighet, sjuk- och behandlingsvård. Produkter och tjänster vi alla är riktigt stolta över och engagerade i!

Vi söker nu dig som vill vara med på vår fortsatta resa. I rollen som Group Financial Controller kommer du ingå i ett team tillsammans med Koncernredovisningsansvarig. Du kommer vara delaktig vid upprättande av konsolidering i enlighet med IFRS och tillsammans med Koncernredovisningsansvarig ansvara för den legala rapporteringen. Byggfakta Group är ett bolag i stark tillväxt och du kommer att vara delaktig vid förvärvsanalyser. I rollen innebär även ta fram och implementera nya standarder inom koncernen. Du kommer även vara delaktig i att förbereda finansiella rapporter till styrelse och marknad. Byggfakta Group noterades oktober 2021.

Tjänsten är placerad på Byggfakta Groups kontor i Mörby och du rapporterar till Finance Manager.                     

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och har ett par års erfarenhet av liknande roll och/eller revision med fokus på börsnoterade bolag. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en internationell miljö. Du har god förståelse och stort intresse av koncernredovisning och IFRS. Väsentligt för rollen är att du drivs av att bedriva förändringsarbete och utveckla processer och rutiner. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av Cognos.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt har en förmåga att växla mellan detaljfokus och övergripande helhet. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo mot många kontaktytor i en internationell miljö.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Byggfakta Group med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Italo Pars på italo.paras@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Byggfakta Group AB

Byggfakta Group befinner sig i kärnan av byggbranschens ekosystem och binder samman alla dess aktörer genom att kombinera data och programvaruledda insikter för att driva kundernas försäljning. Våra databaser hjälper kunder att nå rätt målgrupp vid rätt tidpunkt genom flera produktkontaktpunkter för att öka försäljnings-effektiviteten. Vi är positionerade för att driva byggbranschens digitala transformation genom vår prenumerationsbaserade plattform. Våra lösningar hjälper till att adressera kritiska aspekter i hela värdekedjan genom dataledda insikter och mjukvarubaserade arbetsflöden. Byggfakta Group verkar genom fyra affärssegment, Construction solutions Nordic (Sverige, Danmark, Norge och Finland), Construction solutions UK & International (Storbritannien, Australien och Kanada), Construction solutions continental Europe (Portugal, Spanien, Schweiz, Tjeckien och Slovakien) och Other operations (hälsovårdssektorn och nischmedier i Norden).
Vi omsätter över 1,7 miljarder SEK, har närmare 1 800 anställda och vill bli ännu fler! I Sverige är vi ca 250 anställda. Läs mer om oss på www.byggfakta.se
 
                            

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv