Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Group Controller till Akeab i Malmö

Group ControllerMalmö

”Vi har haft en stark tillväxtresa de senaste åren och agendan framåt ser minst sagt spännande ut” så säger CFO Andreas Roslund och som CFO:s högra hand är just du efterlängtad! Väl på plats skapar du tillsammans med CFO denna nya roll och samarbetar tätt i det strategiska framåtriktade arbetet dagligen.

Här erbjuds du en familjär miljö som är präglad av snabb tillväxt och där förändring är en del av vardagen. Akeab fortsätter sin expansionsresa och som Group Controller erbjuds du en viktig och utvecklande roll. I takt med att bolaget växer och nya förvärv sker söker vi nu efter en Group Controller till huvudkontoret i Malmö.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

  • Huvudansvar för gruppens rapportering & konsolidering (i dagsläget 4 rörelsedrivande bolag)
  • Driva framtagandet av nya samt analys av befintliga KPI:er
  • Resultatuppföljning
  • Ansvar för förvärvsprocesser och integration av genomförda förvärv
  • Stötta verksamheten i strategiska initiativ, med till exempel business case, finansiell analys och uppföljning
  • Stötta redovisningschefens arbete med till exempel processöversyn, analys och uppföljning
  • Driva mindre som större projekt

Vem är du?

Vi ser att du är civilekonom eller motsvarande och har minst 5 års erfarenhet från en liknade roll. I denna roll är det mycket viktigt att du är analytisk och trygg i din redovisning samtidigt som du är kommunikativ och prestigelös. Du tycker om att skapa från grunden och det är en stor fördel om du har erfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen. Rapporteringen hanteras i Cognos koncernrapporteringssystem så tidigare erfarenhet av det är meriterande.

Du arbetar proaktivt och lösningsorienterat och med din energi och positiva inställning tar du dig fram på ett smidigt sätt inom organisationen. Du har ett helhetsperspektiv på verksamheten och ett stort affärsintresse samtidigt som du tar ansvar för dina fokusområden.

 Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar AKEAB med Mpya Finance. Du ansöker på mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på telefon 0703-755075, mail kristina.bennet@mpya.se eller Johanna Andersson på telefon 0706-555730, mail johanna.andersson@mpya.se.

Vi ber dig ödmjukast att ha tålamod och förståelse för att det är semestertider. Vi lovar att ge dig återkoppling så snart vi har möjlighet.

 

 

 

Sök jobbet

Om Akeab

Akeab är en del av Eleda Group som är en expansiv koncern med fokus på anläggnings-, entreprenad- och servicetjänster inom infrastruktur. Företagskulturen präglas av en stark entreprenörsanda och Akeab har kontinuerligt flyttat fram sin marknadsposition i södra Sverige och har uppvisat en stark och lönsam tillväxt. Bolaget omsätter drygt 1,2 miljarder och sysselsätter närmare 300 medarbetare. Bolaget, som grundades 2008, har sitt huvudkontor i Malmö.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv