Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Group Business Controller till snabbväxande Prosero Group

Business ControllerStockholm

Vill du arbeta i en dynamisk och snabbväxande koncern inom säkerhetsbranschen? Tycker du om att arbeta i en internationell miljö där du får samarbeta med kollegor över hela Norden. Då kan rollen som Group Business Controller hos Prosero vara något för dig!

Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 150 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Koncernen består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande.

Om rollen

Group Business Controls huvuduppgift är att analysera gruppens och affärsenheternas utveckling samt resultat och ta fram underlag samt slutsatser för att stötta ledningen att fatta beslut och styra verksamheten.

I rollen kommer du vara en central del av finance-funktionen. Du kommer utföra löpande analyser, prognos och budgetarbete samt framför allt stötta koncernen och affärsenheterna i deras affärs- och verksamhetsutveckling. Du kommer att arbeta mycket i och med vidarutveckling av uppföljningen i BI-systemet Mercur.

Vi söker dig som vill vara med på Proseros fortsatta tillväxtresa samt pröva nya arbetssätt, utmana status quo och röra dig i snabb takt. Du rapporterar till CFO och rollen är placerad på Proseros huvudkontor i Västberga.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Operationell och finansiell analys, planering och rapportering
 • Stödja och driva budget- och prognosprocesser
 • Sammanställa och samla in data från dotterbolagen
 • Stödja verksamheten med analyser, rapporter och nyckeltal –bl a periodiska månadsrapporter till ledning och styrelse samt ad hoc
 • Visualisera utfall och trender samt ta fram KPI:er och benchmark för ledningens och bolagens egen uppföljning
 • Driva utvecklingen av analysverktyg för att stödja organisationen att fatta datadrivna beslut
 • Vara uppdaterad om marknadsutvecklingen generellt och specifikt för affärsenheter i rollen som interim landscontroller
 • Agera interim landscontroller i länder som saknar controller
 • Stödja affärsenheter kring uppföljning av affärsplan i rollen som interim landscontroller
 • Vara med och utveckla databashantering kopplad till BI-systemet för att möjliggöra utvecklad analys på konsoliderad nivå rörande bl a kund, leverantör och personal
 • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Prosero med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Italo Paras på italo.paras@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Sök jobbet

Om Prosero

Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 150 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande.
Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledade säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över SEK 4 miljarder.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv