Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Group Business Controller till Parks and Resorts

Business ControllerStockholm

Pirriga berg- och dalbanor och kiknande skratt är en del av vår vardag. Att sprida glädje och skapa sagolika minnen likaså. Vill du arbeta i denna unika miljö samtidigt som du får arbeta både strategiskt och verksamhetsnära? Då kan detta vara nästa spännande utmaning för dig. Parks and Resorts söker nu affärsinriktad Group Business Controller som vill vara med och utveckla och stötta affären.

Kort om Parks and Resorts
I Parks and Resorts ingår några av landets främsta upplevelseparker: Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tillsammans har vi roat och engagerat människor i 138 år. Vi strävar efter att erbjuda världens bästa parkupplevelser. En viktig del av verksamheten, utöver att leverera skratt och upplevelser, är forskningen och bevarandearbetet som bedrivs inom ramen för våra djurparker. Allt vi gör är tydligt förankrat i våra fyra värdeord: säkerhet, omtanke, upplevelse och effektivitet. Vi är ett familjeföretag som vill fortsätta att roa i generationer framöver. Med ett perspektiv som är så långsiktigt krävs att vi tar ansvar för den påverkan vår verksamhet har på omvärlden.

Om rollen
I rollen som Group Business Controller kommer du ha ett stort försäljnings- och affärsfokus. Du kommer vara en central del av ekonomiledningen, dotterbolagens affärsråd samt ingå i vissa ledningsgrupper och stödja dotterbolagens VD med affärs- och verksamhetsutveckling. Du kommer ha många kontaktytor och en unik inblick i alla delar av vår affär. Du är intresserad av, och sätter dig in i affären, både den befintliga såsom den framåtriktade.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • En central del av dotterbolagens affärsråd och ingå i vissa ledningsgrupper – och därav löpande analyser och ekonomiska uppgifter
  • Stödja dotterbolagens VDs med affärs-och verksamhetsutveckling
  • Äga prognos/-och budgetprocessen tillsammans med Group Financial Controller
  • Säkerställa dotterbolagens intäktsprognoser / budgets –analys av avvikelser
  • Utveckla verktyg / rapporter tillsammans med IT och extern leverantör
  • Driva projekt för ökad affärsmässighet i driften
  • Delaktighet i projekt och styrgrupper för olika verksamhetsutvecklingsprojekt

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och med förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning och har arbetat minst sju år som Business Controller. Du är van att driva budget- och prognosprocessen och trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till chefer i organisationen. Dessutom har du mycket god förmåga att presentera i tal och skrift, både på engelska och på svenska.  Du har stort systemintresse och erfarenhet av BI-system. Har du dessutom erfarenhet från besöksnäringen och /eller Power BI, Planing Analytics är det starkt meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är framåtlutad, proaktiv och affärsinriktad. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en föränderlig miljö. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Parks and Resorts med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Sofia Sand på sofia.sand@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Sök jobbet

Om Parks and Resorts Scandinavia AB

I Parks and Resorts ingår några av landets främsta upplevelseparker: Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tillsammans har vi roat och engagerat människor i 138 år. Tillsammans välkomnar vi nästan tre miljoner gäster årligen, sysselsätter drygt 4 000 personer (varav drygt 300 på årsbasis) och har en omsättning på 1,4 miljarder.
Vi strävar efter att erbjuda världens bästa parkupplevelser. För att uppnå det investerar vi allt överskott i utveckling av utbud och kvalitet. Sedan 2006 har det blivit drygt 2,2 miljarder kronor i nya miljöer, attraktioner, djurhägn och restauranger. En viktig del av verksamheten, utöver att leverera skratt och upplevelser, är forskningen och bevarandearbetet som bedrivs inom ramen för våra djurparker. Allt vi gör är tydligt förankrat i våra fyra värdeord: säkerhet, omtanke, upplevelse och effektivitet. Vi är ett familjeföretag som vill fortsätta att roa i generationer framöver. Med ett perspektiv som är så långsiktigt krävs att vi tar ansvar för den påverkan vår verksamhet har på omvärlden.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv