Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Group Business Controller till Nobina

Group ControllerSolna

Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Årlig omsättning uppgår till 13 miljarder kronor. Vi ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av samhället. Vår framgång skapar ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader. 

Vad kan Nobina erbjuda dig?
Här får du möjlighet att bli en del av Nobinas Group Business Controller-team och arbeta i en kreativ och flexibel miljö.  De senaste åren har Nobina fått nya ägare och förvärvat bolag.  Kulturen på Nobina präglas av engagemang, glädje och omtanke där din kompetens kommer att göra skillnad.

Som Group Business Controller med systemansvar får du tillsammans med teamet bygga upp en stark Controllerfunktion. Du kommer att ansvara för utveckling och förvaltning av koncernens rapporterings- och planeringssystem Mercur samt även vara ansvarig för processen för budget och långtidsplan. Ditt ansvar handlar om att identifiera och vara lyhörd för organisationens behov men också säkerställa att segmenten tar sitt delansvar genom att vara närvarande och stöttande.

Du kommer även tillsammans med övriga i controllerteamet arbeta med rapportering, utveckling av ekonomistyrningen, och dess verksamhetssystem. Det innebär att stötta respektive segment samt att utveckla Controllerfunktionen långsiktigt.

I rollen rapporterar du till Head of Group Business Control och tjänsten är belägen på Nobinas huvudkontor i Solna.

 Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utveckla och förvalta koncernens rapporterings- och planeringssystem Mercur.
  • Utveckla, driva och samordna koncernens process for budget och långtidsplan.
  • Ge stöd till de operativa bolagen i deras löpande användning av Mercur
  • Initiera och identifiera nya förbättringsåtgärder och effektiviseringar i Nobinas verksamhetssystem i nära samarbete med övriga koncernekonomi men även dotterbolagens ekonomichefer och controllers.
  • Tillsammans med övriga controllers i teamet arbeta med analys och uppföljning av koncernens resultat-, balansräkning och kassaflöde, rapportering, flerårsprognoser och verksamhetsuppföljningar.
  • Leda eller delta i olika ad hoc – relaterade projekt på koncernnivå

Vem söker vi?
Vi söker dig som har erfarenhet av rapportering, budget och prognos och har en god förståelse för redovisning.  För att lyckas i rollen har du även god förståelse för resultat- balansräkning och kassaflöde. Du har erfarenhet av att driva projekt gällande system för analys och rapportering. Vidare har du ett stort systemintresse och erfarenhet från Mercur. Svenska och Engelska talar och skriver du obehindrat. Som person är du trygg, tydlig och kommunikativ och genom ditt entusiasmerande och pedagogiska sätt får du med dig din omgivning för att driva saker framåt och komma i mål. Du har förmågan att lyfta blicken, se utvecklingsområden och hitta lösningar. Du är en lagspelare och trivs med många kontaktytor.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Nobina med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Nobina AB

Med cirka 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nobina Nordens största företag inom kollektivtrafiken. Varje dag väljer en miljon människor att resa mer hållbart med oss. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare har vi en unik möjlighet att göra skillnad. Med hållbart ansvar och nytänkande som bidrar till fler fossilfria resor. Tillsammans förflyttar vi samhället varje dag.
Läs mer på www.nobina.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv