Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Finanschef till Fabege

FinanschefStockholm

Är du prestigelös och affärsmässig? Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med kapitalförsörjning och brinner för mer hållbar finansiering? Kanske kan rollen som Fabeges Finanschef vara din nästa utmaning.

Vad kan Fabege erbjuda dig?
Fabege är ett stort börsnoterat företag som utvecklar stadsdelar i miljardklassen. Man skulle kunna tro att vår storlek skulle avspeglas i antalet människor som arbetar hos oss. Många blir förvånade när de inser hur få vi faktiskt är, bara drygt 200 personer. Det säger sig självt att varje individ är viktig för verksamheten. Och att varje ny medarbetare alltid rekryteras med stor omsorg.

Som Finanschef ansvarar du för att säkerställa Fabeges kapitalförsörjning på kort och lång sikt, samt verka för fortsatt starka relationer till finansiärer och kreditgivare. Med rollen följer personalansvar för två medarbetare samt en plats i Fabeges chefsgrupp.

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet från en liknande roll. För att lyckas i rollen behöver du ha hög analytisk förmåga och också kunna växla mellan strategiska och operativa frågeställningar och arbetsuppgifter. I denna roll behöver du bygga och bibehålla goda relationer såväl internt som externt, tidigare ledarerfarenhet ser vi som meriterande.

Tjänsten är placerad på Fabeges huvudkontor i Arenastaden, Solna och du rapporterar till CFO.

I rollen ingår                                                                                                                                                                                

 • Leda och utveckla arbetet på finansavdelningen
 • Säkerställa Fabeges kapitalförsörjning
 • Upphandling och omförhandling av kreditfaciliteter
 • Certifikat- och obligationsemissioner
 • Information och rapportering till investerare
 • Diskussioner och rapportering avseende kreditrating
 • Övergripande likviditetsplanering
 • Fortsätta utvecklingen mot alltmer hållbar finansiering
 • Bevaka utvecklingen inom EU-taxonomin
 • Bevaka och analysera ränteutveckling, ränteriskanalyser och kreditriskanalyser
 • Budget, prognos och bokslut
 • Finansavdelningens del i kvartalsrapporter och årsredovisningar
 • Bistå i finansieringsfrågor vid affärer
 • Säkerhetshantering

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk examen och flerårig erfarenhet från en liknande roll. En förutsättning är att du förstår och tillämpar affärsmässiga principer och arbetar strukturerat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du identifierar dig med Fabeges värdegrund, SPEAK som står för nyckelorden Snabbhet, Prestigelöshet, Entreprenörskap, Affärsmässighet och Kundnärhet.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Fabege med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se  Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Fabege

Med fokus på främst kommersiella fastigheter, utvecklar Fabege attraktiva platser i Stockholmsområdet. Vi är en närvarande partner som, med människan i centrum, nytänkande, ansvarsfullt och flexibelt, skapar förutsättningar för företag, platser och vår stad att utvecklas. Vårt perspektiv och ägande är långsiktigt. Vi vet att när vi skapar hållbart, skapar vi också värde. Fabegeaktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Capsegmentet. För mer information, vänligen besök oss på www.fabege.se

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv