Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Financial Controller till Depict

Financial ControllerGöteborg

Depict är ett högteknologiskt och snabbväxande företag inom e-handelspersonifiering med en av Sveriges i särklass mest spännande grundare – Oliver Edholm. Han var redan som 15 åring en världsomtalad forskare inom AI! Bolaget är just nu i en expansiv fas och söker dig som vill vara med och utveckla bolaget i rollen som Finance Controller!

Om rollen Financial Controller

I denna roll jobbar du verksamhetsnära med att effektivisera och optimera systemstöd och processer. Du kvalitetssäkrar och analyserar data från verksamheten vid månadsbokslut samt är delaktig i att upprätta budget och prognoser. Vidare kommunicerar du möjliga kostnadseffektiviseringar, avvikelser och säkerställer god rapporteringssed.

Du kommer vara en del av bolagets Finance-Operations team, vilket innebär att du då och då kommer ha Operations-centrerade uppgifter och projekt (exempelvis system implementationsprojekt, stötta OKR-planering för bolaget mm.)

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvarig kontakt med outsourcingpartners (redovisningsbyråer, revisorer)
 • Kontroll, kvalitetssäkring och analys av våra rapporter
 • Förbereda och publicera månads- samt årsbokslut
 • Säkerställa att rapporteringen samt skatteansökningar uppfyller lag- och myndighetskrav
 • Budget- och prognosarbete samt kostnadseffektiviseringar
 • Analys av avvikelser, transaktioner
 • Utveckla och dokumentera våra affärsprocesser och lagring av juridisk dokumentation
 • Kontinuerligt förbättringsarbete gällande interna redovisningsprinciper samt kontrollpolicys
 • Bistå samt ta ansvar för verksamhetsprojekt ex ERP, löneprocess
 • Framtagning av styrelsematerial, kvartalsrapporter, årsredovisning etc.
 • Operations-centrerade uppgifter och projekt baserat på behov
 • Övriga ad hoc-uppgifter

Vem är du?

Vi är ett drivet och snabbväxande företag! För att du ska trivas gillar du när det händer och du vill vara med på vår spännande resa. Du triggas av att få vara en nyckelspelare och känner dig samtidigt trygg i dina erfarenheter från liknande arbetsuppgifter. Vidare behöver du kunna konversera och skriva obehindrat på svenska och engelska, givet goda kunskaper inom Swedish GAAP/K3 och mycket meriterande är US GAAP. Vi arbetar i övervägande i GoogleSheets samt i Quickbook, Planful (FP&A), Dext (Supplier inbox), kan du någon eller alla är det toppen, men inget krav.

Mer om tjänsten!

Depict har huvudkontor i Stockholm och en hub i Göteborg (där din närmsta samarbetspartner och chef Eric sitter). Tjänsten är flexibel och kan utgå ifrån både kontor, hub eller fullt remote baserat på önskemål.

Hur ansöker jag?

I den här rekryteringen samarbetar Depict med MPYA Finance och ansökan sker via www.mpya.se. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Anette Zantelid på tel 0732-03 67 77 eller Linda Målberg på tel 0733–807788. Intervjuer och tillsättningar sker löpande, så ansök gärna så snart som möjligt

Vi ser framemot din ansökan!

Sök jobbet

Om Depict

Depict är ett högteknologiskt och snabbväxande företag inom e-handelspersonifiering med en av Sveriges i särklass mest spännande grundare – Oliver Edholm. Han var redan som 15 åring en världsomtalad forskare inom AI!  
Det har aldrig varit enklare för företag att sälja online, men för att maximera försäljningsmöjligheter och skapa lojala kunder krävs det mer än bara en vanlig e-handelsplattform. Det handlar om att skapa en personlig och anpassad köpupplevelse. Utmaningen ligger främst i de tekniska hindren inom området artificiell intelligens.    Det vill vi på Depict vill vi ändra på! Vi har utvecklat den främsta teknologin inom e-handelspersonalisering, som gör det möjligt för återförsäljare att fokusera på sin kärnkompetens – att utveckla och marknadsföra högkvalitativa produkter och varumärken, medan vi tar hand om resten.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv