Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Financial Controller & Group Accountant till Soya Group

Financial ControllerStockholm

Nu söker vi en engagerad Financial Controller & Group Accountant till vårt kontor på Södermalm i närheten av Södra station! Vill du bli en del av ett engagerat och kompetent team i ett bolag med sunda värderingar där man ser individen? Vill du ha utmanande arbetsuppgifter? Då kan du vara vår nya kollega!

Vad kan Soya Group erbjuda dig?
Soya group har en fantastisk kultur som ofta beskrivs som familjär och inbjudande och präglas av en stark teamanda där man tillsammans bidrar med kunskaper och erfarenheter för att utvecklas. Soya Group är en värderingsstyrd koncern där hållbarhet och samhällsnytta är centralt och ligger särskilt varmt om hjärtat. I kulturen finns också en stark framåtanda och en innovativ kraft där vi arbetar nära affären, våra kunder och samarbetspartners. På Soya kommer du att arbeta med kompetenta kollegor och få utrymme att utvecklas.

Om rollen
I din roll kommer du att arbeta med kvalitetssäkring för den legala redovisningen och rapportering för juridiska enheter och koncerner. Du kommer även göra avvikelseanalyser, upprätta årsredovisning samt stötta Group Accounting med koncernredovisningen för samtliga koncerner inom Soya Group och Manjoma koncernen. Här finns möjligheter att utvecklas inom koncernredovisning. Tjänsten är bred och varierande och du kommer att arbeta verksamhetsnära och proaktivt och delta i våra förbättringar av nuvarande processer och rutiner för teamet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Kvalitetssäkra bokslut från de juridiska enheterna
  • Koncernrapportering
  • Ansvarig för utfallsrapportering och avvikelseanalys
  • Ansvarig för att upprätta årsredovisningar för koncerner och juridiska enheter
  • Delaktig i koncernkonsolidering i samband med månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Förbereda material inför revision
  • Delaktig i att aktivt bedriva och säkerställa internkontroll inom Group Control & Group Accounting

Teamet består av 10 personer och du rapporterar till Manager Group Control & Group Accounting. 

Vem är du?
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har självständigt arbetat med månads- och årsbokslut och upprättat årsredovisningar och finansiell rapportering.  Vi ser att du har kunskap och intresse av koncernredovisning och erfarenhet av att arbeta i större komplexa koncerner. Det är meriterande om du har operativ erfarenhet inom koncernredovisning samt erfarenhet av att konsolidera och rapportera i koncernkonsolideringssystem.  

Som person är du positiv, drivande, analytisk och har en förmåga att se helhetsperspektiv. Vidare är du noggrann, har stark integritet och trivs med att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du trivs i en kontext där du samarbetar med andra mot ett gemensamt mål och har ett gott självledarskap.  Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Soya Group med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se  eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se .

 Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Soya Group AB

Soya Group består av helägda eller delägda bolag som är verksamma inom sjöfart, fastigheter, stuteri och miljöteknik. Fem kärnvärden genomsyrar hela koncernen: Pionjäranda, Långsiktighet, Kvalitet, Miljö och Socialt ansvar. Totalt arbetar ungefär 1 500 personer inom koncernens bolag och omsättningen är ca 2 miljarder kronor. Bolagen delar på koncerngemensamma stödfunktioner: Group Communications, Group IS/IT, Group Human Resources inkl. Facility Services, Group Financial & Business Control, Group Treasury, Group Security och Group Sustainability & Business Development. I koncernen ingår även Digitalization. Ett 80-tal personer arbetar inom dessa avdelningar.
Läs mer på: www.soyagroup.se
 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv