Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Finance Manager till String Furniture i Malmö

Finance ManagerMalmö

Är du en affärsinriktad och prestigelös Finance Manager med en stark vilja att vara med och utveckla och påverka? Gillar du att arbeta i en familjär miljö som är präglad av snabb tillväxt och där förändring är en del av vardagen? Då kan detta vara rätt tjänst för dig.

Rollen som Finance Manager är både operativ och strategisk och innehåller både redovisning, koncernredovisning och analys. Du har personalansvar för 2 ekonomer och rapporterar till CFO för String Furniture och är placerad på det moderna, trivsamma huvudkontoret i Limhamn. Vidare innehåller rollen support/ansvar för ekonomiarbetet i något eller några av de mindre bolagen i NOD koncernen. Supporten innefattar också coachning av andra juniora redovisningsekonomer inom gruppen samt att driva projekt för NOD gruppen.

Dina främsta ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för bokslut och rapportering
  • Upprätta budget och prognoser
  • Moms och skattedeklaration
  • Upprätta årsredovisning
  • Internrevision
  • Utveckla finansiell uppföljning och rapportering
  • Lönsamhetsuppföljning och styrning för ökad lönsamhet

Vem söker vi?
För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har arbetat som redovisningschef, Finance Manager eller liknande i ett företag som har produkter/lager/försäljning som sin huvudverksamhet. Kanske har du arbetat med revision för att sedan gått vidare i en liknande roll som denna. Du har ansvarat för att sammanställa bokslut, nyckeltal och ekonomiska styrdokument och har någon erfarenhet av ledarskap. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Vi ser även att du har goda systemkunskaper, både från ERP system och BI verktyg. 

Din personlighet är en framgångsfaktor. Du är en serviceinriktad och ansvarstagande person med stort engagemang i ditt arbete. Du är lösningsorienterad och drivs av att förändra och förbättra. Du har en pedagogisk ådra, har lätt för att kommunicera över gränserna och har god förståelse för verksamheten. Vidare har du en hög analytisk förmåga och är noggrann.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar String Furniture med Mpya Finance. Du ansöker på www.mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på 0703–755075 eller kristina.bennet@mpya.se alternativt Per Cato på 0703-009729 eller per.cato@mpya.se.

 

 

Sök jobbet

Om String Furniture AB

String Furniture AB är ett ledande skandinaviskt designföretag främst känt för det flexibla och funktionella hyllsystemet String®, en svensk designikon från 1949. String Furniture grundades 2004 och finns idag på över 30 olika marknader runt om i världen. Vi har drygt 35 anställda i Sverige, dotterbolag i Japan samt ett flertal agenter runt om i världen. Tillverkningen sker i södra Sverige och huvudkontoret ligger i Malmö. Vi arbetar med varumärkena String samt ..by String Furniture och erbjuder produkter till hemmets alla rum och offentliga miljöer såsom kontor. Med hjälp av framgångsrika samarbeten med kända designers och arkitekter samt ett nära samarbete med leverantörer och återförsäljare är omsättningen idag på över 330 miljoner. Verksamheten växer både i Sverige och på den internationella marknaden. Bolaget ingår fr o m december 2020 i NOD Group (Network Of Design), huvudägare till NOD är det svenska riskkapitalbolaget Altor.
 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv