Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Finance Manager till Occtoo

ControllerStockholm

Vill du ha en bred roll med övergripande ansvar för ekonomin på ett startup-bolag i stark tillväxtfas? Har du ett starkt affärsintresse och viljan att utvecklas vidare i en roll som Finance Manager? Är du trygg i dina redovisningskunskaper och vill jobba 100% remote? Då kan det här vara rollen för dig!

Om rollen
Rollen som Finance Manager är ny i organisationen och är en nyckelroll i bolagets fortsatta tillväxt. Du är först in på Finance och får en möjlighet att påverka din roll och sätta din prägel på funktionen. I takt med att bolaget växer, ökar även dina ansvarsområden vilket du tycker är en rolig och dynamisk del av jobbet. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för bolagets finansiella frågor, bland annat redovisning, controlling och rapportering till styrelsen. Rollen innebär en stor variation mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Analys och rapportering av KPI:er, intäkter, kostnader, balansräkning, kassaflöde till olika intressenter.
  • Kontinuerligt utveckla företagets ekonomiprocesser och verktyg för att förbättra företagets finansiella verksamhet.
  • Övergripande ansvar för redovisningen, fakturering, leverantörsreskontra och kundreskontra.
  • Ansvara för lön, utlägg och andra ekonomiska förfrågningar som våra teammedlemmar behöver stöd med.
  • Hantera budget- och prognosprocessen samt engagera sig i utvecklingen av affärsplanering i nära samarbete med grundarna och övriga ledningen.
  • Leda finansiella strömmar av företagsövergripande initiativ.
  • Vara den primära kontaktpunkten för frågor om fakturering, bank, skatter och revision

Vem är du?
Vi ser att du har flera års erfarenhet från kvalificerad redovisning, du är bokslutssjälvständig och har erfarenhet av att upprätta både årsredovisning och inkomstdeklaration. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift och du har en magisterexamen i ekonomi eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap om prenumerationsförsäljning och tillhörande rapporteringsstruktur. Eftersom Occtoo befinner sig i en stark tillväxtfas är det viktigt att du trivs i en ständigt föränderlig och dynamisk miljö.

På ett personligt plan är du en engagerad, pragmatisk och prestigelös person som lätt skapar förtroende hos andra. Vidare är du flexibel och kommunikativ och kombinerar gärna strategisk förmåga och operationell energi. Du överblickar snabbt vad som behöver göras för att driva frågor och projekt vidare. Du är även bra på självledarskap och sätter strukturer och rutiner för att arbeta remote.

 

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Occtoo med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Italo Paras på italo.paras@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Occtoo

Occtoo är en spännande remote-first svensk startup med en mission att skapa en ny mjukvarukategori. Med Occtoos Experience Data Platform kan digitala team omedelbart komma åt och kombinera data och innehåll, utan kostsamma integrationer, för att bygga digitala upplevelser snabbare. ​
Teamet är en passionerad grupp människor på ett äventyr att utmana en bransch i att accelerera skapandes av relevanta digitala kundupplevelser överallt.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv