Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Finance Director till Klintberg & Way Tires & Rims

EkonomichefGöteborg

Klintberg & Way erbjuder varor och tjänster till bilindustrin och är verksam i framför allt Sverige och i övriga Europa. Koncernen, som sedan 2014 ägs av Hedin Group, är under stark tillväxt såväl organiskt som genom förvärv. Målsättningen är att Klintberg & Way ska bli en betydande aktör i Europa när det gäller varor och tjänster till bilindustrin och bilhandeln. Till kontoret i Göteborg rekryterar vi nu en Finance Director till Tires & Rims Group, vilket är samlingsnamnet för koncernens tre däckbolag; Dawa Däck AB, KW Wheels AB, Pro-Imp AB.

Som Finance Director kommer du få en viktig och betydande roll, där din möjlighet till påverkan är stor. Vi söker dig som har ett starkt affärsfokus och som vill vara med på Klintberg & Way Tires & Rims spännande resa!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Finance Director på Klintberg & Way har du ett helhetsansvar för företagets ekonomifunktion och du ingår i ledningsgruppen. Ditt team består av 4 kollegor vilket innebär att du har en bred roll där du bör ha förståelse för samtliga ekonomirelaterade arbetsuppgifter inom organisationen. Du ansvarar för redovisningen och ekonomisk rapportering till koncern samt analys och resultatuppföljning. Stort fokus kommer också att ligga på de mer affärsnära frågorna där du förväntas vara en aktiv och proaktiv businesspartner till VD och övrig leding. Vidare medverkar du i budgetarbetet samt tar fram årliga affärsplaner och prognoser. Du kommer också att säkerställa förvaltningen av bolagen och se till att procedurer och rutiner finns på plats, samt utveckla dessa.

 Din Profil:

Vi tror att din personlighet är en framgångsfaktor! Du är en serviceinriktad och ansvarstagande person som brinner för ditt arbete. Vi tror också att du har en hög analytisk förmåga och är noggrann samt flexibel i ditt arbetssätt. Vidare ser vi att du är lösningsorienterad och drivs av att förändra och förbättra. Du är pedagogisk, har lätt för att kommunicera över gränserna och har god förståelse för verksamheten. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Fokus i rollen kommer vara att fortsätta skapa en ekonomifunktion som kan vara med på den tillväxtresa som bolaget befinner sig i. Det finns mycket på plats idag, men man vill gärna finna ytterligare synergier i processerna för att kunna arbeta mer effektivt.

Vi söker dig som har ekonomisk eftergymnasial utbildning och minst 5 års erfarenhet från likande roll såsom CFO eller ekonomichef med helhetsansvar för ekonomifunktionen. Vidare tror vi att du har arbetat i en transaktionsintensiv verksamhet som handhar någon typ av lagerverksamhet. Vi ser det som extra meriterande om du har arbetat inom Däckbranschen eller annan typ av Grossistverksamhet med sourcing i Kina, men det är inget krav. Du har ett stort systemintresse och tycker om att skapa effektiva processer och rutiner. Du har goda kunskaper i Excel och är flytande i svenska och engelska. 

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Klintberg & Way med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Målberg på telefon 0733- 80 77 88 eller Elin Linden på telefon 0760-30 31 00.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Om Klintberg & Way Parts AB

Klintberg & Way har sitt säte i Stockholm, Kista, med bolag i Göteborg, Oslo (Norge) och Kortrijk (Belgien) samt bolag och lager Tyskland. KW Parts är Europas största grossist av reservdelar och tillbehör till amerikanska bilar. Vi verkar på den europeiska marknaden i 37 olika länder.
KW Automotive är sedan oktober 2017 officiell importör av Dodge personbilar och RAM pickuper för hela Europa och bolaget är under mycket snabb uppbyggnad. KW Cars AB är en auktoriserad bilåterförsäljare av Jeep samt har en auktoriserad verkstad och butik för hjul, bildelar samt tillbehör, främst till amerikanska fordon. KW Wheels AB producerar och säljer kompletta hjul till framförallt bilhandeln i Sverige. DAWA Däck AB är generalagent i Sverige för däckmärkena Kumho, Sonar och Nankang. ProImp AB är generalagent i Sverige för bl a däckmärkena Cooper Tires och Avon, samt fälgfabrikaten Mickey Tompson, Kenda och BriBos. Läs mer på www.klintbergway.com 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv