Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Ekonomichef till Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund i Avesta

EkonomichefAvesta

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund söker sin nästa ekonomichef. Vill du vara del av en LIVSVIKTIG organisation som gör skillnad på riktigt?!

Om rollen
Som ekonomichef på Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar du för ekonomi och administration. Du kommer att arbeta med budget, prognos, analys av utfall och rapportering till förbundsledningen men även redovisning, bokslut och årsredovisning. Till din hjälp finns ekonomiassistent och personalassistent som du också har personalansvar över.

Förbundskansliet fungerar som en stödfunktion för hela förbundet i frågor som utöver ekonomi rör personal och övriga administrativa uppgifter t.ex. växel, administration av direktionens handlingar och protokoll samt post- och diariehantering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

• Ansvara för arbete med budget, prognos och uppföljning samt analys av utfall.
• Ansvara för löpande redovisning, bokslutsarbete och årsredovisning samt anläggningsregister
• Rapportering av ekonomiskt utfall till direktionen
• Ansvara för förbundets finanser och upplåningar
• Administrativ service åt räddningschef, avdelningar och direktion
• Utredningar, upphandlingar och remisser
• Ansvara för uppföljning och utvärdering inom förbundskansliets arbetsområden (ekonomi, personal och administration) gällande system, rutiner och processer
• Ansvara för förbundets pensionsfrågor

I rollen har man personalansvar för kanslipersonal. Som ekonomichef ingår man i förbundets ledningsgrupp och rapporterar till Räddningschefen.

Vem är du?
Vi söker dig med akademisk utbildning i ekonomi eller med motsvarande erfarenhet från tidigare roller. Du har flerårig erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning, bokslut och uppföljning. I rollen ingår personalansvar för två medarbetare men det är inte ett krav att du har erfarenhet av det sen tidigare utan detta kan vara din första roll med formellt personalansvar. I förbundet arbetar vi i Agresso men det är inte ett krav att du har erfarenhet av just det systemet dock har du lätt för att lära dig nya system och är bekväm i Excel och övriga delar av Office-paketet. Det är meriterande men inget krav av erfarenhet från en politiskt styrd organisation.

Som person är det viktigt att du är trygg och stabil samt att du har god självinsikt. Du är givetvis strukturerad, analytisk och noggrann men även ansvarstagande och prestigelöshet är viktiga egenskaper. Som ledare i förbundet så är det viktigt med ett uppmuntrande, coachande och inkluderande förhållningssätt. Rollen som ekonomichef har många kontaktytor och det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, en pedagogisk framtoning och lätt för att samarbeta. Du kan anpassa din kommunikation för att nå fram med komplex ekonomisk information på ett målgruppsanpassat sätt.

Vi söker dig som tillför positiv energi, bidrar med ett nyskapande tänk och har ett starkt och nyfiket driv i att förbättra, förenkla och effektivisera!

Anställningsvillkor
Heltid, tillsvidareanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en bakgrundskontroll kommer genomföras innan tillsättning.

Har vi väckt din nyfikenhet?
I den här rekryteringen samarbetar Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund med MPYA Finance.
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Patcha, fredrik.patcha@mpya.se, 073-203 67 37.

Skicka gärna in ditt CV så snart som möjligt då vi hanterar ansökningar löpande, dock senast den 6:e december.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f.n. ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på sex brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är både skadeavhjälpande och förebyggande, därför deltar också samtlig personal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69, 70 och Europaväg 16, samt pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ingår i Räddningsregion Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan.

Läs mer på www.sdrf.nu

Sök jobbet

Om Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f.n. ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på sex brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är både skadeavhjälpande och förebyggande, därför deltar också samtlig personal i det förebyggande arbetet.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69, 70 och Europaväg 16, samt pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån.
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ingår i Räddningsregion Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv