Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Ekonomichef till Humana Individ & Familj

EkonomichefStockholm

Är du trygg i din roll som Ekonomichef för en större verksamhet? Söker du en roll i en verksamhet som gör skillnad och där människorna är avgörande för att vi skall kunna göra den skillnaden – kanske kan Ekonomichef för Individ och Familj vara din nästa utmaning.

Vad kan Humana erbjuda dig?
Humana är en ledande aktör inom individ- och familjeomsorg i Sverige. Vi erbjuder gedigen kompetens inom psykosocial problematik, psykisk ohälsa och funktionsnedsättning. Genom att samordna och planera klientens vård och omsorg arbetar vi för allas rätt till ett bra liv. Individ och familjs verksamheter organiseras i divisionerna Barn och unga, Familjehem och öppenvård samt Vuxen.

Affärsområde Individ och Familj sysselsätter ca 3600 medarbetare och omsätter ca 2,5 miljarder fördelat på ca 80 legala enheter. Som Ekonomichef ansvarar du för ekonomi och affärsutveckling i form av tillväxt för affärsområdet. Med rollen följer personalansvar för 4 direktrapporterade chefer och totalt cirka 44 medarbetare fördelat på deras fyra avdelningar – controlling, lön, redovisning och anbud.

Rollen är placerad på vårt kontor i Stadshagen, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda, coacha och inspirera dina medarbetare
 • Medlem av ledningsgrupp
 • Leda planeringsprocessen i affärsområdet med budget och affärsplan
 • Månatlig genomgång av resultatutveckling med respektive enhet
 • Säkerställa korrekt rapportering av affärsområdets resultat och genomgång med ledning
 • Kvalitetssäkring och utveckling av processer
 • Driva tillväxt i affärsområdet genom förvärv och nystarter i samarbete med affärsområdets divisioner och koncernens övergripande affärsutvecklingsfunktion.
 • Ansvar för inköp och avtalsteckning genom att organisera inköpsarbetet i relevant funktion.
 • Övergripande ansvarig för upprättandet av årsredovisning
 • Kontakt med relevanta myndigheter
 • Riskhantering
 • Personal- och arbetsmiljöansvar

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har insikt, förståelse och respekt för att verksamheten utgörs av människor och inte är enbart siffror. Du har relevant utbildning och erfarenhet från liknande befattning i ett större bolag. Vi tror också att du är van vid en personalintensiv verksamhet, gärna från ett noterat bolag.  För att lyckas i rollen behöver du vara trygg i din ledarroll, arbeta strukturerat och ha en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Du har god analytisk förmåga och förmåga att ta och driva initiativ. Eftersom vi är en nordisk koncern behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift.  I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Humana med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande – varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Sök jobbet

Om Humana

Vi är 20 000 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som varje dag strävar efter att ge bättre livskvalitet åt våra 10 000 kunder och klienter. Våra värdeord engagemang, glädje och ansvar är drivkraften för att ge människor ett bra liv.
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med uppgift att ge människor ett bra liv som företag som erbjuder tjänster inom individ-och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS.
Humanas nettoomsättning under 2022 uppgick till 9 199 MSEK. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm.  Mer information finns på www.humana.se.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv