Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Ekonomichef till Bostads AB Svedalahem samt Svedala Exploaterings AB Svedab i Svedala

EkonomichefMalmö

Vill du vara en del av, och ha en central funktion i en gemytlig koncern med öppet klimat och hög trivsel? Trivs du med att arbeta i en bred roll? Då är du varmt välkommen till oss! Vi söker dig som är redo att ta ekonomiavdelningen på Svedalahem till nästa nivå genom effektiviseringsarbete, att se över systemstöd och att bygga upp intern kontroll. Här ges du frihet att tillsammans med teamet bygga för framtiden. Ta chansen att medverka till kommunens framtida samhällsbyggnad.

Du blir ansvarig för en ekonomiavdelning bestående av två redovisningsekonomer. De sitter med ansvaret för varsitt bolag och ser fram emot ett nära samarbete med dig som ekonomichef. Du blir även ansvarig för två personer på kundcenter. Tjänsten är placerad på kontoret i Svedala, rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Ansvar för årsbokslut och årsredovisning för Svedalahem, Svedab, ägarbolaget Svedala kommunhus samt de två dotterbolagen till Svedalahem och Svedab
  • Konsolidering av ovan nämnda bolag med rapportering till ägarbolaget
  • Projektuppföljning och projektredovisning
  • Intern kontroll
  • Moms och skattedeklarationer
  • Ansvar för att leda budgetprocessen, prognostisering samt uppföljning
  • Ekonomiska analyser
  • Rapportering till ledning och styrelse
  • Finansieringsfrågor t ex. investeringskalkyler, likviditetsplaner och lånehantering
  • Implementering av BI-system

 

Vem söker vi?

För att trivas i rollen ser vi att du har några års erfarenhet av att ha arbetat som ekonomichef eller i liknande roll. Det är meriterande om du arbetat inom fastighet/bygg. Du har en högskoleutbildning inom ekonomi och är redo att ta med dina erfarenheter och implementera i ett nytt sammanhang.

Som person är du kunnig inom ditt område och delar gärna med dig av din kunskap på ett pedagogiskt sätt. Du är analytiskt lagd och skapar dig snabbt en överblick av vad som behöver göras samtidigt som du hela tiden jobbar för att effektivisera. Ditt IT-intresse är stort, likaså ditt affärsintresse. Du är prestigelös och van att prioritera. Att ha många kontaktytor är något du trivs med och svenska behärskar du i tal och skrift.

 

Har vi fångat ditt intresse?

Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt! I den här rekryteringen samarbetar Svedalahem med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johanna Andersson på tel. 070-6555730 eller johanna.andersson@mpya.se eller Kristina Bennet 070-3755075 kristina.bennet@mpya.se

 

Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

 

 

Sök jobbet

Om Bostads AB Svedala hem och Svedala Exploaterings AB

Svedalahem och Svedab är två kommunala bolag i Svedala, helägda av Svedala kommun genom ett ägarbolag, Svedala Kommunhus AB.
Bostadsaktiebolaget Svedalahem är ett allmännyttigt bostadsbolag som under drygt 60 år har varit med om att forma det moderna Svedala. Med nya fastigheter och bostadsområden har man sett till att kommunen hela tiden har fått fler hyresrätter. Idag är beståndet ca 1 200 lägenheter i Svedala, Bara och Klågerup. Ambitionen är att fortsätta vara en viktig aktör på den lokala bostadsmarknaden med en utökning av lägenhetsbeståndet. Svedalahem har en årsomsättning på ca 110 mkr.
Svedala Exploaterings AB SVEDAB äger större delen av Svedala kommuns verksamhetslokaler såsom skolor, förskolor, kontor, vård- och omsorgslokaler etc. Svedala kommun är en av de kommuner i Sverige som växer mest, vilket betyder att Svedab har en mängd nyproduktions- och ombyggnadsprojekt för att nå upp till målsättningen att förse Svedala kommun med ändamålsenliga lokaler. Svedab har en årsomsättning på ca 120 mkr.
Besök gärna www.svedalahem.se alternativt www.svedalafastighet.se för ytterligare information.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv