Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Ekonomichef till Bona i Malmö

EkonomichefMalmö

Vill du arbeta i ett välskött och framgångsrikt bolag präglat av en stark företagskultur, innovation, stolthet och tradition i modern tappning?  I rollen som ekonomichef leder du ett team om f.n. tre medarbetare och ansvarar för redovisningen i de svenska bolagen.  

Rollen som ekonomichef på Bona har både operativa och strategiska inslag och innehåller både redovisning och analys. Du rapporterar till CFO och är placerad på det trevliga kontoret i Malmö.

Dina främsta ansvarsområden och arbetsuppgifter

  • Ansvara för, organisera- och leda bokslutsprocessen så att de svenska bolagen i koncernen rapporterar korrekt och i tid
  • Driva utveckling av bokslutsprocessen
  • Ansvara för och leda hantering av löpande transaktioner och redovisning
  • Ansvara för årsbokslutsprocessen samt plan för förbättringar av process och revision
  • Leda budgetprocessen avseende de svenska bolagens omkostnader
  • Utveckla och leda personal, processer och rutiner inom ekonomiavdelningen
  • Vara stöd och bollplank till övriga avdelningar avseende ekonomiska spörsmål samt support med ad-hoc analyser
  • Vara delaktig i projekt inom såväl ekonomiavdelningen som avdelningsöverskridande

Vem söker vi?
För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du är utbildad civilekonom eller motsvarande och är mycket trygg inom redovisning och dess regelverk. Kanske har du arbetat med revision för att sedan gått vidare i en liknande roll som denna. Du har även ansvarat för att sammanställa bokslut, nyckeltal och ekonomiska styrdokument. Du har erfarenhet av ledarskap och tycker om att se människor växa. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser även att du har goda kunskaper i affärssystem, gärna SAP, rapporteringsverktyg och Excel.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Du är en positiv, prestigelös och serviceinriktad person med stort engagemang i ditt arbete. Du är lösningsorienterad och drivs av ständiga förbättringar och att göra ett bra arbete. Du har en pedagogisk ådra och har lätt för att kommunicera med andra. Vidare har du en hög analytisk förmåga och är noggrann. Det är en fördel om du har arbetat inom tillverkande och internationella verksamheter.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Bona med Mpya Finance. Du ansöker på www.mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på 0703–755075 eller kristina.bennet@mpya.se alternativt Per Cato på 0703–009729 eller per.cato@mpya.se.

 

 

Sök jobbet

Om Bona AB

Bona är ett drygt hundraårigt familjeägt företag grundat 1919. Idag är vi en global koncern med koncernledning i Malmö, dotterbolag i 17 länder och fabriker i Malmö, Tyskland och USA. Vi är aktiva i mer än 80 länder och vi omsätter över 3 miljarder kronor. I Malmö är vi totalt 140 medarbetare, och internationellt 600. Vi lägger ner vår själ i att ta fram det bästa i världens alla golv. Vi har ett komplett produktsystem för golvets hela livslängd, från installation till underhåll, rengöring och renovering. Vi utvecklar och tillverkar lacker, limmer, oljor, rengöringsprodukter och slipmaskiner. Våra produkter säljs till såväl hantverkare och parkettfabriker som direkt till konsumenter. Genom våra värderingar passion, performance och pioneering bygger vi vårt samarbete med affärspartners, kunder och medarbetare. Bona har ett starkt fokus på säkerhet, hälsa, miljö, kvalitet och långsiktig hållbarhet, och vi är ett ISO 9001-, 14001- och 45001-certifierat företag. Hemsida: www.bona.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv