Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Ekonomiansvarig till Grundéns Regnkläder, ett bolag inom Pulsen Group

RedovisningsansvarigGöteborg

På Grundéns Regnkläder samspelar ytterligheter i en fin balans, från sin grund i yrkesfiske till att idag även tillgodose sportfiske som är ett expansivt växande segment. Grundéns startade i Grundsund på västkusten och tog fram dåtidens tekniska plagg för att skydda yrkesfiskare från regn och vind. Idag har fokus expanderat från det lokala till det globala där USA är en snabbväxande marknad med stort fokus och vi har även vårt huvudkontor i Seattle. Bolaget drivs med en entreprenöriell passion likt ett mindre bolag och ingår samtidigt i den större entreprenöriella koncernen Pulsen Group. Här erbjuds du möjligheten att bli en viktig del av båda dessa världar. Du kommer att arbeta inom båda organisationerna i koncernen. Tjänsten är i huvudsak placerad på Grundéns kontor i Fiskebäck, men du förväntas också vara på Pulsens kontor i Borås 1-2 dagar/vecka.

 

Grundéns Regnkläder är en del av Pulsen Group som är utsedda till karriärföretag för tredje året i rad. Detta är en koncern med många bollar i luften och som lyckas väldigt väl med det. Med sin spetskompetens tar sig koncernen an de flesta utmaningar vilket även betyder ständig utveckling för medarbetarna.

 

 

Om tjänsten

Som Ekonomiansvarig på Grundéns Regnkläder har du helhetsansvaret för bolagets redovisning och du arbetar självständigt med detta. Du är ansvarig för siffrorna i den löpande redovisningen inkluderat bokslut och årsredovisning samt deklaration och skattefrågor. Du rapporterar till CFO för Grundéns som sitter i USA tillsammans med controllingteamet för bolaget.

 

I arbetet för Grundéns Regnkläder ingår att ansvara för:

 

  • Framtagning av fullständiga månads- och årsbokslut, samt koncernrapportering
  • Likviditetsprognoser
  • Löpande redovisning
  • Kund- och leverantörsreskontra samt tillhörande arbetsuppgifter
  • Kontakt med myndigheter & revisorer
  • Säkerställa att den löpande redovisningen, processer och rutiner såväl som lagar och regler inom det finansiella området efterföljs. Detta ur ett nationellt såväl som internationellt perspektiv
  • Driva förbättrings- och effektiviseringsprojekt gällande rapportering och redovisning inom såväl Grundéns Regnkläder som Pulsen Group

 

Utöver detta stöttar du även i koncernövergripande processer kopplat till Pulsen Group och hjälper redovisningschefen med utveckling av processer, verktyg och instruktioner, samt är delaktig i bokslutsprocessen för något/några av koncernens legala bolag. Utformningen av denna del av tjänsten, som utgör ca 30-50%, kommer du att vara med och utforma utifrån din tidigare erfarenhet och vilja till framtida utvecklingsområden.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig med något eller några års erfarenhet av roller som inneburit kvalificerat redovisningsarbete såsom redovisningsansvarig eller ekonomiansvarig, alternativt inom revision. Vidare har du en eftergymnasial utbildning, troligtvis från högskolan med inriktning mot redovisning. Vi ser gärna en kombination av ekonomi och IT i din profil och ditt intresseområde. Du är trygg i din redovisning och självgående i att upprätta månads och årsbokslut.

 

Som person är du lugn och stabil. Du är prestigelös och positiv och trivs i sammanhang av utveckling och förändring. Det är viktigt att du kan arbeta såväl självständigt som i team och tycker om att ta ett stort ansvar. Du gillar ordning och struktur samt förstår vikten av noggrannhet i denna roll. Du drivs av att förbättra och effektivisera processer. Du har goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Vidare är det meriterande med erfarenhet av Navision.

 

 

 

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Grundéns Regnkläder/Pulsen med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Linden på telefon 0760-30 31 00 alternativt Elin Antonsson, på telefon 0709-31 87 69.  Varmt välkommen med din ansökan via www.mpyafinance.se.

 

 

Sök jobbet

Om Grundéns Regnkläder AB

Grundéns startades på västkusten för nästan 100 år sedan, och sedan dess har vi hjälpt både professionella och fritidsfiskare att skydda sig mot alla typer av väder. Vi vill fortsätta att bygga på det förtroendet och söker alltid nya möjligheter till utveckling.
 
Pulsen Group är en familjeägd bolagskoncern som utvecklar företag baserat på insikterna från snart 60 år av eget, framgångsrikt entreprenörskap. Idag har koncernen ca 1 700 medarbetare och omsätter närmare 3,5 miljarder kronor. Flera av koncernens bolag jobbar med IT. Några verkar i helt andra branscher genom bolagen Pulsen Integration, Pulsen Omsorg, Shibuya, Pedab Group, Pulsen Fastigheter, Pulsen Konferens, Releasy, Indicate me, Hjältevadshus, 21grams och Pulsen kapitalförvaltning. Pulsen AB är koncernmoder och har sin bas i Borås.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv