Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Controller till Universeum

ControllerGöteborg

Till vårt ekonomiteam söker vi nu en controller! Vill du vara en nyckelspelare när det kommer till ekonomisk uppföljning, analys, prognosarbete och systemansvar för våra digitala verktyg och samtidigt bidra till livslångt lärande med inriktning på naturvetenskap, teknik och matematik? Vill du vara delaktig i Universeums expansion och utveckling för att göra mer nytta för fler och skapa handlingskraft för en hållbar värld? Då är du den vi söker!

Om rollen

Du välkomnas till en ekonomifunktion om tre personer, där vi arbetar tillsammans och hjälps åt, samordnar och utvecklar processer för att på bästa sätt nå våra mål. Som controller har du det övergripande ansvaret för prognoser och rullande uppföljning, kvalitetssäkring av internredovisning samt systemägarskap mm

Dina arbetsuppgifter

 • Löpande uppföljning och analys
 • Kvalitetssäkring av internredovisning och andra beslutsunderlag
 • Stöd till verksamheten i frågor kring uppföljning, prognos och verksamhetsstyrning
 • Sammanställning av underlag för beslut om revidering av prognos
 • Stödja Universeums utvecklingsverksamhet genom att kvalitetssäkra och följa upp projektredovisningen och vara delaktig i prisberäkningar och lönsamhetsanalyser
 • Systemägare för digitala verktyg som används vid uppföljning, styrning och prognos, dvs datalager, integrationer och BI system

 Vem är du?

 • Du har jobbat något år som controller och har god insikt i redovisningens grunder
 • Erfarenheter av BI system och hur man på bästa sätt bygger smidiga processer väger mycket högt
 • Dokumenterad högskoleutbildning eller annan högre utbildning inom ekonomiområdet
 • Du har en pedagogisk ådra och motiveras av att göra siffor och system lättförståeliga för dina kollegor som inte jobbar med ekonomi dagligen.
 • Van att arbeta analytiskt, strukturerat och initiativrikt

Vi är ett prestigelöst team med positiv inställning, som lägger stort fokus på ett gott samarbete och gemensamt driv.

Vad erbjuder vi?

 • Heltid med möjlighet till distansarbete 1–2 dagar/vecka
 • Kollektivavtal, sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme
 • 3 mån provanställning
 • Centralt vid Korsvägen på Universeums översta våning

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?

I denna rekrytering samarbetar Universeum med Mpya Finance.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anette Zantelid 0732 – 03 67 77  anette.zantelid@mpya.se eller Elin Antonsson 070 – 931 87 69 elin.antonsson@mpya.se

Urval och intervjuer sker löpande – Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Universeum

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en av de tio mest besökta destinationerna i Sverige. Det gör oss till en kraftfull arena för upplevelser och lärande inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Vi ökar barns och vuxnas kunskap om allt från algoritmer och atomer till Big Bang och biologisk mångfald.
Tillsammans med Universeum utforskar man världen genom naturvetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik – alltid satt i en större kontext och ett tvärvetenskapligt perspektiv som får oss att förstå hur världen hänger ihop och fungerar. Det är viktigt för oss att vara en plats där medborgare, akademin, näringslivet och det offentliga kan mötas. Där frågor och idéer om världen och vetenskapen får röra sig fritt och där handlingskompetens för en hållbar framtid föds och ges bränsle.
Vi genomgår just nu ett omfattande utvecklingsprogram och expansion för att göra mer nytta för fler.
Universeum växer och vi ser fram emot att du blir en av oss! Vi som jobbar här är genuint engagerade i vårt uppdrag och arbetar varje dag för ett ge enastående upplevelser till alla våra kunder. Vi bottnar i våra kärnvärden: hållbart, vetenskapligt, modigt och roligt. Det är så vi utvecklar och genomför våra erbjudanden och det är så vi möter varandra och våra besökare, andra kunder, samarbetspartners samt intressenter.
Universeum ägs av Stiftelsen Korsvägen. Bakom stiftelsen står de fyra stiftarna: Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborgsregionen och Västsvenska Handelskammaren. På Universeum arbetar drygt 100 tillsvidare- och säsongsanställda med ett brett spektrum av kompetenser. Tillsammans ger vi människor kunskap och kraft att göra jorden till en bättre och mer hållbar plats att leva på.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv