Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Controller till DEFA

ControllerGöteborg

Är du i början av din karriär som controller och vill arbeta både strategiskt och verksamhetsnära? Vill du ingå i ett prestigelöst team med högt i tak som tillsammans arbetar mot utmanande mål? Som controller på DEFA kommer du arbeta nära verksamheten som ett affärsmässigt bollplank till utvecklare och övriga medarbetare. Tjänsten är placerad i nya fina lokaler på Ringön. Här är chansen till en spännande roll i ett härligt företag med höga ambitioner där ledordet är: We are moving the world forward by optimizing energy usage

Om rollen

I rollen som controller leder du arbetet samt ansvarar för intäkterna från våra digitala tjänster kopplade till CloudCharge. Du säkerställer att de kunder som använder CloudCharge är anpassade till DEFAs faktureringstjänster.

Du kommer bidra till att affärsstrategi och ekonomiska mål uppfylls genom att övervaka, genomföra ekonomisk analys och tillhandahålla framåtblickande information.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Månatliga avstämningar/rapporter för uppföljning av intäkter
  • Analys av affären samt proaktivt föreslå förbättringar och kostnadsbesparingar
  • Fakturering av CloudCharges kunder
  • Underhålla samt uppdatera kunddata
  • Genomföra prisförändringar
  • Systemansvarig för ekonomisystemen

Din profil:

Vi tror att du har en akademisk examen eller liknande och har arbetat 2-3 år med ekonomi. Du har goda kunskaper inom redovisning och gärna någon arbetslivserfarenhet som controller.

För att lyckas i rollen ser vi att du är analytisk, social, har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen. Vidare har du en förmåga att göra data presenterbar samt trivs i en pedagogisk och kommunikativ roll. Du tar egna initiativ och driver igenom projekt samt är bra på att prioritera och hålla deadlines.

Det är viktigt att du är strukturerad, noggrann, driven och prestigelös. Du är trygg i dig själv, tycker om att ta ansvar samt är van vid att hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt. Du är ständigt förbättrings- och lösningsfokuserad. För att klara rollen är det ett krav att du behärskar engelska i tal och skrift samt är en van användare av Excel. Det är meriterande om du har arbetat med digitala tjänster.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar DEFA AB med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller via linda.malberg@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om DEFA AB

Vårt mål är att göra människors liv enklare och mer miljövänligt genom att hjälpa dem använda energi så effektivt som möjligt. Våra produkter och tjänster förbättrar hur människor laddar och förvärmer sina fordon och ljussätter byggnader eller vägar. Vi fortsätter att förbättra vårt sortiment genom att fokusera på kontinuerlig förbättring och innovation.
DEFA är ett privatägt norskt företag som grundades 1946. Vi har för närvarande mer än 400 anställda på tre kontinenter. Våra produkter och tjänster säljs i mer än 30 länder världen över.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv