Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Controller med intresse för hållbarhetsfrågor till Sh bygg, sten och anläggning AB

ControllerUppsala

Vill du vara med och bygga morgondagens samhälle? Har du ett intresse för hållbarhetsfrågor och trivs i en föränderlig miljö där du ges möjlighet att påverka? Har du erfarenhet av redovisning och controlling? Då kan rollen som Controller hos Sh bygg, sten och anläggning vara rätt för dig.

Hos Sh bygg, sten och anläggning blir du en del av ett stabilt bolag som funnits i 100 år, ett företag vars företagskultur är rotad i idealet ”Som hemma” vilket innebär att alla alltid hjälps åt och tar ansvar och tillsammans strävar mot samma mål.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla ekonomifunktionen för att möta framtida hållbarhetsrapporteringskrav genom att forma verksamhetsstyrning och finansiell rapportering. Helt enkelt, vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla bolaget mot 100 nya år.

Tjänsten som Controller med intresse för hållbarhetsfrågor är ny och innefattar utveckling av processer och arbetssätt för att säkerställa effektivitet i både styrning och den ekonomiska leveransen. Rollen innefattar ledning och/eller medverkan i flertalet olika utvecklingsprojekt där du kommer att arbeta mot många olika delar av verksamheten.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som controller är:

  • Budget- och prognosarbete inklusive analyser och rapportering
  • Utveckla verksamhetsstyrning och säkerställa leverans i den finansiella rapporteringen mot verksamhet, ledningsgrupp, ägare och externa parter.
  • Ingå i vårt ESG team och utveckla hållbarhetsrapporteringen.
  • Medverka i interna projekt såsom effektiviseringar, systemstöd, analysstöd mm
  • Utgöra ett aktivt bollplank mot verksamheten och ledningen.

 
Du ingår i en grupp om 8 personer och du rapporterar till företagets Ekonomichef. Placering för tjänsten är på Sh bygg, sten och anläggnings fina lokaler i Östra Fyrislund.


Vem letar vi efter?
Vi söker dig med akademisk examen eller motsvarande med flera års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du har revision och/eller redovisning i grunden och har därefter arbetat i en roll som controller. Utöver det har du ett intresse att sätta dig in i standarder och regelverk som styr hållbarhetsområdet/hållbarhetsredovisning. Har du dessutom tidigare erfarenhet av analysverktyg, successiv vinstavräkning och/eller erfarenhet av projektredovisning ses det som meriterande.

Som person är du analytisk, strukturerad och ansvarsfull. Du gillar förändring och utveckling och trivs i en roll där du får ta egna initiativ och arbeta självständigt samtidigt som du har ett nära samarbete med övriga kollegor i organisationen.

För att lyckas i rollen tror vi dessutom att du tycker om att kommunicera och utbilda kring komplexa begrepp och lösningar på ett lättbegripligt sätt, gillar ett stundtals högt tempo och är bra på att etablera förtroende och skapa relationer.


Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
I denna rekrytering samarbetar Sh bygg sten och anläggning med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hanna Bulldra på 0733-68 16 61 eller hanna.bulldra@mpya.se alternativt Jennifer Babra på 0732-03 67 76 eller jennifer.babra@mpya.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Sh bygg, sten och anläggning AB

Sh bygg, sten och anläggning är ett av Sveriges äldsta familjeägda entreprenadföretag inom bygg- och anläggning. Det grundades som ett stensäteri i Uppsala 1923 av Sven Heribert Svensson och ägs idag av barnbarnet Lars Svensson. Stenkompetensen och den genuina känslan för kvalitet och hantverk finns kvar, men företaget har växt och utvecklats till ett klassiskt byggmästarföretag med drygt 430 anställda medarbetare och sex verksamhetsområden med spetskompetens. Att vi har så många olika kompetenser och tjänster att erbjuda under ett och samma tak ger mervärde för våra kunder när de väljer entreprenör. Läs mer på https://www.shbygg.se/

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv