Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

CFO till Unibap

CFOUppsala

 

Unibap är ett högteknologiskt företag som vill automatisera och effektivisera industrin och rymdfarter. Unibap söker nu till kontoret i Uppsala en operativ och affärsdriven CFO som brinner för att vara med på fortsatta resan ”Framtidens intelligenta automation – för jorden och rymden”

Unibap grundades 2013 och med smarta lösningar baserade på AI och robotik vill de höja kvaliteten och öka produktiviteten för deras kunder samt eliminera farliga arbetsuppgifter som idag utförs manuellt. Unibap arbetar för att ha en positiv inverkan på både samhälle och miljö. Sedan 2017 är de noterade vid Nasdaq First North Growth Market.

Som CFO på Unibap ansvarar du för den finansiella agendan i samarbete med företagets CEO och har i uppdrag att driva och utveckla en strategisk och affärsdriven ekonomifunktion. Rollen är operativ där du har huvudansvar allt från redovisning, bokslut, rapportering, årsredovisning till att ta fram analyser, affärsmodeller och presentationsmaterial. Du jobbar nära och stöttar CEO, försäljningschef och övriga ledningsgruppen. Du är en del av företagets ledningsgrupp och verkar i en entreprenörsdriven organisation med korta beslutsvägar.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Huvudansvarig för bolagets redovisning, bokslut och rapportering.
 • Ansvar för framtagning och sammanställning av extern finansiell rapportering till marknaden såsom årsredovisning och delårsrapporter.
 • Proaktivt leda finansiell analys och ge råd
 • Noggrant följa lönsamheten i bolaget och ta initiativ till ytterligare förbättringar.
 • Nära bollplank till CEO.
 • Säkerställa tillförlitlig information till CEO, ledningsgrupp och styrelse i rätt tid med full transparens.
 • Kontinuerligt förbättra och förenkla redovisnings, – och rapporteringsprocesserna.
 • Ansvara för budget, – och prognosprocessen i bolaget.
 • Ansvar för finansiell kommunikation och investeringsrelationer.
 • Löpande analysera avvikelser mot budget och prognos och rekommendera åtgärder.
 • Personalansvar för en redovisningsekonom
 • Löpande kontakter med banker, revisorer, aktiemarknaden och andra samarbetspartners.

Profil

Vi söker dig som har en akademisk examen med erfarenhet från en liknande roll alt som Ekonomichef, Controller eller motsvarande. Du är van att arbeta affärsnära och har goda kunskaper i redovisning och rapportering. Du har mycket goda kunskaper Excel och olika affärssystem samt behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift. Har du erfarenhet från publikt aktiebolag är det meriterande.

Som person är du analytisk, proaktiv och lyhörd. Du har strategisk höjd, ser helheter och är samtidigt noggrann med detaljer. Vidare är du modig, ödmjuk och har en hög samarbetsförmåga och van att arbeta i team. Du har ett stort engagemang, brinner för affären och är du en tydlig ledare som vill kunna påverka din organisation och ditt arbete. 

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Unibap med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker med start i augusti men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se eller Sofia Sand på sofia.sand@mpya.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Unibap

Unibap är ett högteknologiskt företag som vill automatisera och effektivisera industrin och rymdfarter. Vi arbetar för att ha en positiv inverkan på både samhälle och miljö. 
Med smart tillämpning av AI och digitalisering för industri såväl som för rymdfart vill vi på Unibap effektivisera produktionen, minska fabrikers miljöpåverkan och skapa bättre arbetsmiljö. Vi vet att vår teknik gör det möjligt.
Unibap är ursprungligen en akademisk avknoppning med expertis inom bland annat industriell automation, artificiell intelligens, bildanalys och rymdsystem. Bolaget grundades i syfte att vidareutveckla och kommersialisera de tekniska lösningar som tagits fram i forskningsprojekt vid universiteten.
Bland våra kunder finns Nasa och Husqvarna Group. Sedan 2016 har vi varit i rymden och under 2019 färdigställdes vår första storskaliga industriella installation på jorden.Unibap grundades 2013 och är sedan mars 2017 listades Unibap på Nasdaq First North Growth Market.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv