Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

CFO till Pollex AB

CFOGöteborg

Pollex AB är en del av No Dig Alliance koncernen, en expansiv koncern inom schaktfria metoder med verksamhet i Sverige, Norge och Finland.

Som CFO på Pollex kommer du få en viktig och betydande roll, där din möjlighet till påverkan är stor. Vi söker dig som har ett starkt affärsfokus och som vill vara med på Pollex framtida resa!  För att driva bolaget framåt söker vi därför en prestigelös, affärsinriktad och kommunikativ CFO, som är van att hugga i där det behövs! Du rapporterar till VD och huvudkontoret är beläget i Nödinge.

I rollen som CFO ansvarar du för den dagliga redovisningen och säkerställer allt från budgetering till prognostisering och rapportering till koncernen. Som en del i ledningsgruppen blir du en nyckelspelare både i att utveckla och implementera företagets ekonomiska strategi och mål, samt att leda och effektivisera ekonomifunktionen. Utöver rollen som CFO på Pollex AB, som vi tror upptar ca hälften av din tid, så har du en nyckelroll på koncernnivå där du förväntas lägga den andra hälften av din tid på att stötta Group CFO med rapportering, harmonisering inom koncernen, arbeta med effektiviseringsprojekt samt ansvara för att driva revisionen av koncernen tillsammans med lokal ekonomipersonal och revisorer.

Huvudsakliga uppgifter:

För Pollex AB

 • Huvudansvar för sammanställning av månads-, period- och årsbokslut
 • Säkerställa budget och prognoser
 • Analys och kritisk granskning av inrapporteringen.
 • Underlag till koncernledning och styrelse (såväl planerat som ad hoc).
 • Kassaflödesanalyser
 • Projektuppföljning

För koncernen:

 • Assistera med sammanställning av månads-, periods, och årsbokslut.
 • Analysera resultat- och balansräkning.
 • Harmonisera rapportering inom koncernen och säkerställa korrekt hantering av inter-company.
 • Leda arbetet med koncernårsredovisning och revision av koncernen.
 • Arbeta med integrationsprojekt utifrån ett rapporteringsperspektiv.

Vem är det vi söker?

För att lyckas i denna roll bör du ha en relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är proaktiv med ett starkt engagemang och du trivs i en föränderlig miljö där du har stor möjlighet att påverka. Vidare är du trygg i din redovisning och tycker om en prestigelös kultur där man är behjälplig och orädd för att kavla upp ärmarna.

Du har ett stort eget driv, är nyfiken och vågar höja blicken samt ser fördelarna i att vara en del av en koncern. Du är pedagogisk och lösningsorienterad och har lätt för att kommunicera över gränserna och har ett stort intresse för verksamheten. Vidare har du en hög analytisk förmåga och är noggrann och strukturerad. Du är trygg i dig själv och van vid att fatta beslut och att driva förändringar inom en organisation.

Vi tror att din personlighet är en framgångsfaktor! Du är en prestigelös och ansvarstagande person som brinner för ditt arbete. Vidare ser vi att du är lösningsorienterad och drivs av att förändra och förbättra. Du kommer ha många kontaktytor i bolaget, så din kommunikativa förmåga är oerhört viktig. Vidare är du en drivande person, som gärna hellre ser framåt än bakåt! Pollex AB och No Dig Alliance-koncernen är under stark organisk och inorganisk tillväxt och för rätt kandidat finns mycket stora möjligheter att växa inom och med koncernen.

Hur ansöker jag?

I den här rekryteringen samarbetar POLLEX AB med MPYA Finance. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Linda Målberg tfn 0733-80 77 88 och Elin Antonsson tfn 0709 -31 87 69 eller Ansökan sker via www.mpyafinance.se. Vi ser fram emot din ansökan! 

Sök jobbet

Om Pollex AB

Pollex vision är att vara en förnyare och vår viktigaste tillgång är våra medarbetare. Så har det varit i mer än 40 år och så kommer det att vara även i framtiden. Vår vision är att vara den ledande leverantören av schaktfria tjänster under mottot ”Vi gör gamla rör som nya”. Vi är idag ca 100 anställda och omsätter omkring 370 miljoner kr. Vi förnyar, rensar och provar rör i mark. Idag är våra kunder främst kommunala och större privata ledningsägare. Vi har faktiskt 220 av Sveriges 290 kommuner som återkommande kunder.
No Dig Alliance (NDA) är en växande allians där flera bolag inom schaktfri ledningsförnyelse ingår. NDA:s ambition är att vara Nordens ledande och största aktör inom schaktfritt med de främsta och bästa medarbetarna i vår bransch. Idag ingår sju företag med en total omsättning på ca 600 mkr och strax under 200 medarbetare. För dig som medarbetare innebär detta en trygghet och stora möjligheter att utvecklas. Som anställd erbjuds du också möjlighet att köpa aktier i No Dig Alliance. Mer info om Pollex och No Dig Alliance hittar du på våra hemsidor.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv