Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

CFO till expansiva Metacon i Uppsala

CFOUppsala

Metacon, ett börsnoterat koncernbolag inom energiteknik som specialiserat sig på vätgas, el och värme, befinner sig i stark tillväxt och söker nu sin nästa operativa CFO. Vi söker dig som har bred erfarenhet och är redo att ta nästa steg i din karriär.

Hos Metacon får du möjligheten att verka i ett internationellt bolag där du blir en viktig nyckelspelare i att hjälpa företaget att ta nästa steg i sin utvecklings- och tillväxtresa. Vill du vara en del av denna resa? Då är kanske rollen som CFO hos Metacon din nästa utmaning.

I rollen som operativ CFO har du ett brett och övergripande ansvar för att driva och utveckla bolagets ekonomifunktion. Uppdraget handlar om att forma en stabil och effektiv funktion som kan stödja övriga organisationen, strategier och tillväxt i enlighet med bolagets vision och finansiella mål.

Rollen som CFO är bred och du är operativt involverad i allt från koncernredovisning, bokslut till budget- och prognosarbete, finansiell planering, analysarbete samt rapportering både internt, externt och mot styrelse. Du arbetar nära bolagets CEO och kommer att agera ett tydligt och strategiskt bollplank både till CEO och övriga ledningsgruppen.

Tjänsten innefattar personalansvar för en ekonomiansvarig, du ingår i Metacons ledningsgrupp på 9 personer och du rapporterar till bolagets CEO Christer Wikner.

Metacons huvudkontor är beläget i trevliga lokaler i centrala Uppsala.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Huvudansvarig för bolagets koncernredovisning, bokslut och rapportering och kontinuerligt förbättra och förenkla dessa processer.
  • Ansvar för budget, – och prognosprocessen i bolaget samt löpande analysera avvikelser och rekommendera åtgärder.
  • Säkerställa tillförlitlig information till CEO, ledningsgrupp och styrelse i rätt tid med full transparens.
  • Ansvar för framtagning, sammanställning och kommunikation av extern finansiell rapportering.
  • Noggrant följa lönsamheten i bolaget och ta initiativ till ytterligare förbättringar.
  • Personalansvar för en ekonomiansvarig idag.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi tror att rätt kandidat har relevant universitetsutbildning med några års erfarenhet från en liknande roll. Vi ser gärna att du har arbetat inom revision och/eller redovisning i grunden och att du därefter har arbetat med ekonomistyrning och affärsanalys i en bredare och mer strategisk roll som Ekonomichef/CFO/Group Business Controller och gärna i tillväxtföretag. Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift. Har du erfarenhet från publikt aktiebolag samt erfarenhet av IR och arbeta med större projekt ses det som meriterande.

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du är en analytisk person med ett öppet och engagerat förhållningssätt. Du är tydlig, har en god kommunikativ förmåga, är affärsorienterad och strategisk samtidigt som har förmågan att gå ner på detaljnivå när det krävs. Vidare tror vi att du har ett intresse för energiområdet samt både vilja och intresse av att vara med den resa som ligger framför oss.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Metacon med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt, dock senast den 14e december. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Hanna Bulldra på hanna.bulldra@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Metacon AB

Metacon AB (publ) är en internationellt börsnoterad koncern specialiserad på innovativa vätgaslösningar, inklusive egenutvecklad patenterad reformeringsteknologi samt elektrolyssystem och HRS-lösningar. Med närvaro i flera europeiska länder strävar Metacon efter hållbar vätgasproduktion inom transport och industri genom miljövänliga lösningar. Metacons fokus är att vara en ledande aktör inom vätgasproduktion och spela en central roll i övergången till mer hållbara energilösningar inom viktiga sektorer. Läs mer på metacon.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv