Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

CFO till CTR i Uppsala

CFOUppsala

Vill du arbeta i en koncern som bidrar till att bibehålla läkemedelsutvecklingskompetens inom Sverige? År du trygg inom redovisning och konsolidering? Vill du utvecklas i en roll som CFO där det långsiktiga målet är en börsintroduktion? Kanske kan rollen hos CTR vara din nästa utmaning.

Vad kan CTR erbjuda dig?
Center for Translational Research, CTR, grundades 2016 med syftet att bibehålla läkemedelsutvecklingskompetens inom Sverige. Genom att samla flera nischade dotterbolag stärker man den svenska konkurrenskraften internationellt. Inför fortsatt tillväxt och en planerad notering behöver vi nu rekrytera en CFO vars ansvar blir att koncernen skall vara börsfähigt inom en snar framtid. Rollen rapporterar till VD och är placerad på vårt huvudkontor i Uppsala.

I denna roll kommer du att få vara del av en spännande resa tillsammans med väldigt kompetenta medarbetare runt om i koncernen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Stötta dotterbolagen med kompetens för att kunna utveckla sina respektive ekonomifunktioner
  • On-boarding av nya dotterbolag avseende administrativa funktioner
  • Kvalitetssäkring och konsolidering av koncernens legala månads-, kvartals-, och årsbokslut
  • Ansvarig för delårsrapporter och årsredovisning enligt IFRS
  • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen
  • Finansansvarig – likviditetsplanering/Uppföljning, koncernkontohantering, bankupphandling samt kontaktperson gentemot bank.
  • Driva interna projekt för utveckling av processer, rutiner och systemstöd
  • Skapa dokumentation för att säkerställa processen kring bokslut och rapportering

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och mångårig erfarenhet av redovisning och konsolidering. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av IFRS samt behärska svenska och engelska i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av såväl förvärv som en IPO-process ser vi det som meriterande. Du drivs av att kontinuerligt utveckla processer och rutiner samt av att coacha och utveckla dina kollegor hos dotterbolagen. Att skapa och bibehålla goda relationer ger dig energi. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att driva projekt och söker dig som har förmåga att växla mellan strategiska och operativa uppgifter. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar CTR med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se, Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Center for Translational Research

Center for Translational Resarch, CTR, grundades 2016 med syftet att skapa ett ”forskningsinstitut” för translational drug research i Sverige som tar vid där SciLifeLab slutar. Grundarna upplevde en bransch i omdaning där de stora läkemedelsföretagen förlitar sig på underleverantörer för komponenterna. Där fanns många mindre underleverantörer (CRO) utan större finansiella muskler och utan korrelation och samarbeten samt med låg synbarhet internationellt. Syftet med CTR är att bidra till att skapa en ny struktur för translationell forskning inom Life Science området och på så sätt stärka svensk konkurrenskraft inom området på den internationella arenan. Att samla och utveckla kompetens samt att kunna erbjuda en ”one-stop-shop” för sina kunder. För mer information vänligen se www.ctr-ab.se

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv