Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till VR Sverige i Sickla

Business ControllerStockholm

Söker du en roll där du får arbeta både strategiskt och verksamhetsnära i ett av de största bolagen inom kollektivtrafik och transport? Då kan detta vara nästa spännande utmaning för dig! VR Sverige söker nu affärsorienterad Business Controller som vill vara med att utveckla och stötta verksamheten.

Om rollen
Rollen som Business Controller innebär att ta ett övergripande ansvar över ekonomistyrning och uppföljning för ett antal av VR Sveriges trafikområden. Detta inkluderar månadsbokslut, stödjande analyser samt övergripande ansvar över trafikområdenas prognos- och budgeteringsprocess. Du kommer att agera som ett Business Partner för respektive trafikchef inom dina trafikområden.

Det innebär även att stödja anbudsavdelningen med att ta fram högkvalitativ och relevant data som underlag för kalkyler samt att proaktivt stödja verksamheten med beslutsstödjande analys.

Utöver ovan nämnda ansvarsområden gentemot den övriga verksamheten innebär uppdraget ett aktivt engagemang i det kontinuerliga förbättringsarbetet inom Business Control och ansvar för att driva interna förbättrings- och utvecklingsprojekt.

Du utgår från trevliga lokaler i Sickla och rollen rapporterar till Head of Business Control.


Arbetsuppgifter

 • Verksamhetsnära controlling med fokus på det operativa resultatet
 • Agera Business Partner till kontrakts- och resultatansvariga chefer
 • Driva budget- och prognosarbete för Tågkontrakt
 • Medverka i månadsbokslut i samarbete med andra Business Controllers
  – Kvalitetssäkra det operativa resultatet
 • Göra avvikelseanalys, lönsamhetsuppföljning och KPI analys av tågkontrakt
 • Ta fram material, analysera samt medverka i Management Business Reviews
 • Förbättra analyser, uppföljning, rutiner och processer ur ett ekonomiskt perspektiv
 • Agera länk mellan Business Control och BI avdelningen samt bidra till utveckling av BI-verktyg
 • Vara med och utveckla Axiom, bolagets EPM system. Används vid prognos- och budgetarbete samt KPI rapportering.

 

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och förmåga att se verksamheten ur helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning och har arbetat i några år inom Business Control. Du är van att självständigt driva budget- och prognosprocessen och trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till cheferna i organisationen. Dessutom har du mycket god förmåga att presentera i skrift och tal. Du talar och skriver engelska obehindrat. Har du erfarenhet av Axiom är det meriterande. Har du intresse för att arbeta i en personalintensiv bransch är det också ett stort plus.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är en engagerad, nyfiken och prestigelös person som lätt skapar förtroende hos andra. Du är flexibel och kommunikativ och trivs i en föränderlig miljö och har förmågan att lyfta blicken och arbeta proaktivt. Din analytiska förmåga är god och du gillar att hantera stora datamängder och komplexa kalkyler.

Har vi väckt ditt intresse?
Vill du veta mer? Du är varmt välkommen att kontakta kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Italo Paras, italo.paras@mpya.se eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Sök jobbet

Om VR Sverige

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 200 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos VR Sverige ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Vi är en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv