Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Svenskt Näringsliv

Business ControllerStockholm

Känner du ett starkt engagemang för att arbeta med Svenskt Näringsliv och delar visionen – företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd – då ser vi gärna att du söker tjänsten som Business Controller!

Vi söker dig som är i början av din karriär och har ca 1-2 års arbetslivserfarenhet.

Rollen som Business Controller innebär bl a arbete med ekonomisk rapportering, budgetering, analys, delaktighet i redovisning på ekonomiavdelningen inom verksamhetsområdet Verksamhetsstöd & Utveckling. Som Business Controller stöttar och hjälper du chefer och medarbetare i affärssystemet och med den ekonomiska uppföljningen. Du kommer även att vara delaktig i att driva utvecklingen av ett modernt affärssystem samt tillhörande stödsystem.

I början av uppdraget erbjuds ett introduktionsprogram om Svenskt Näringslivs organisation och uppdrag, de arbetsuppgifter som ska utföras samt hur dessa hänger samman med de övergripande målsättningarna. 

Svenskt Näringsliv är en tydligt värderingsdriven organisation och medarbetarna förutsätts dela organisationens grundvärderingar som vikten av en väl fungerande marknadsekonomi och fri företagsamhet som leder Sverige till ökat välstånd.

Om rollen
I rollen som Business Controller kommer du att ha som huvudsakliga arbetsuppgifter:

– Månadsuppföljning och rapportering
– Arbete med budget- och prognosprocess
– Proaktivt stötta medarbetare och chefer med rapporter, presentationer och i tolkning av finansiellt resultat, att uppnå korrekta budgetar och att identifiera relevanta trender
– Förstå och använda datadrivna rapporter från analys- och databassystemverktyg
– Utveckla processer för budget, prognos och uppföljning av finansiella resultat
– Utveckla analys och modeller för att möjliggöra datadrivna beslut
– Författa underlag till årsredovisningar och ekonomiska rapporter
– Arbete med hållbarhetsrapportering
– Löpande kontakter med leverantörer inom ekonomistyrningsområdet

Du ingår i ett team om fyra personer och rapporterar till ekonomichefen för Svenskt Näringsliv.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning med placering på huvudkontoret i Näringslivets Hus centralt på Östermalm.

Vem är du?

  • Vi ser att du har en akademisk examen
  • Du har 1-2 års erfarenhet av Business Control eller revision samt en grundförståelse för redovisning
  • Du har ett genuint intresse av och en god förståelse för system och det digitala
  • Du har avancerade kunskaper i Excel
  • Du förväntas arbeta obehindrat på svenska och engelska
  • Har du erfarenhet från budget- och rapportverktyg, hållbarhetsrapportering och/eller värdepapperserfarenhet är det meriterande

För att lyckas och trivas i rollen som Business Controller tror vi att du som person är analytisk, noggrann och har förmåga att ta egna initiativ. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med medarbetare på alla nivåer i organisationen är det även viktigt att du är kommunikativ, serviceinriktad och att du trivs i mötet med andra och skapar goda relationer. Du är lösnings- och utvecklingsorienterad och trivs med att löpande utveckla system och processer.

Vi erbjuder
Hos oss blir du en del av en organisation med ett viktigt uppdrag som handlar om att påverka och förbättra villkoren för företagande i Sverige. Vi arbetar utifrån vår vision – företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd. Vi erbjuder våra anställda bra förmåner med bland annat generöst friskvårdsbidrag och försäkringar.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Svenskt Näringsliv med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, nadja.linder@mpya.se 070-796 95 97 eller Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: ”Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd”.
Svenskt Näringslivs långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet.
Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten.
Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 48 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv.
Svenskt Näringsliv ansvarar för att driva frågor och områden som är viktiga för alla företag, exempelvis skatter, arbetsrätt, utbildning och infrastruktur.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv