Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Rusta

Business ControllerUpplands Väsby

Är du redo för en ny utmaning som Business Controller? Har du erfarenhet från detaljhandeln och vill arbeta på ett framgångsrikt och dynamiskt företag som befinner sig i en stark expansionsfas? Då kan tjänsten som Business Controller på Rusta vara precis det du söker!

Rusta – ett svenskt framgångsrecept!

Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av funktionella och trendriktiga hem- och fritidsprodukter som ger många människor mycket för pengarna. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss.

Rusta söker nu en engagerad och självgående Business Controller som kommer vara del av den centrala controllergruppen inom Rusta AB och primärt arbeta mot Rustas Marknadsavdelning. Som Business Controller ingår du marknadsavdelningens ledningsgrupp och har ett nära samarbete med marknadsavdelningens organisation och dess chefer. Du arbetar även i ett nära samarbete med övriga controllers samt CFO. Gruppen består av en Head of Controll och fyra Business Controllers.

Som Business Controller för Marknadsavdelningen är du medlem i avdelningens ledningsgrupp och arbetar nära dess chefer med verksamhetens behov i fokus.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Analys av genomförda aktiviteter dvs uppföljning av olika marknadsaktiviteter och erbjudanden
  • Omkostnadsuppföljning samt budget och prognosarbete, både mot marknad och även några andra funktioner på HQ
  • Att utveckla och förvalta modeller för måluppföljning och ekonomisk styrning
  • Kontinuerligt förbättringsarbete avseende uppföljning, planering och analys av kostnader
  • Analys och uppföljning av vår online affär, både försäljning och omkostnader
  • Superanvändare för Mercur, Power-Bi samt kravställare rapporter mot IFS/BI/Power-BI/Mercur
  • Som en del i controller-teamet stöttar du dina kollegor vid behov, tex så gör du presentationer, tar fram rapporter, ad hoc analyser samt uppföljningar till t ex Global Sales Controller  

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande med erfarenhet som controller från detaljhandeln eller FMCG. Vidare har du god redovisningsförståelse och mycket goda kunskaper i Excel samt är flytande i både svenska och engelska. Meriterande är om du har erfarenhet av att analysera masterdata, RFM analyser, e-handel och kundklubb. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är en samarbetsinriktad person med god social förmåga. Du är noggrann i ditt arbete, har en stark analytisk förmåga och är affärsinriktad. Du är en driven men prestigelös och kommunikativ person med ett konsultativt förhållningssätt.

Värderingar

Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. Värderingarna stärks genom att alla medarbetare har varit med i arbetet med att identifiera och forma dem. De ska fungera som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som kompass och vägledning i det dagliga arbetet. Med hjälp av dessa ska Rusta klara sin fortsatta expansion och tillväxt utan att tappa sitt ursprung, fokus eller flexibilitet.

Låter det intressant?
I denna rekrytering samarbetar Rusta med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se alt 070-842 13 77. Varmt välkommen in med din ansökan!!

Sök jobbet

Om Rusta AB

Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av funktionella och trendriktiga hem- och fritidsprodukter som ger många människor mycket för pengarna. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa produkter av god kvalitet till bästa pris. Det första varuhuset öppnades 1986 och idag har Rusta över 200 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv